ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΙΑΤΡΕΙΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ


Το άνοιγμα στις τοπικές κοινωνίες συνεχίζει το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής που ίδρυσαν ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών και η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών με τη ΜΚΟ της ΑΠΟΣΤΟΛΗ Μετά τα Παραρτήματα στην Ηλιούπολη και το Καστελλόριζο, το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής ιδρύει 3 καινούρια παραρτήματα στους Δήμους Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης, του Ιλίου και του Ν. Ηρακλείου που θα αποτελέσουν και εμβολιαστικούς σταθμούς στην Εκστρατεία Παιδικού Εμβολιασμού που πραγματοποιείται το Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο στην Αττική.

Η ίδρυση των Παραρτημάτων του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής "που στόχο έχει τη στήριξη της κάθε τοπικής κοινωνίας, μέσα από ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο συνεργασίας με τους ΟΤΑ για την πρωτοβάθμια ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των ανασφάλιστων πολιτών, ολοκληρώθηκε από τους συμβαλλόμενους φορείς, τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών, το Φιλανθρωπικό Οργανισμό ΑΠΟΣΤΟΛΗ της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και τους Δήμους Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης, του Ιλίου και του Ν. Ηρακλείου. Την έναρξη λειτουργία των παραρτημάτων υπέγραψαν ο Πρόεδρος του ΙΣΑ Γ.Πατούλης με τους δημάρχους Ίλιου κο Ζενέτο, Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης κο Πανά και Νέου Ηρακλείου κο Βαλασσόπουλο

Τόσο στο Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής όσο και από τα παραρτήματά του και το κοινωνικό μας φαρμακείο, δημιουργούμε ένα δίκτυο στήριξης στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας των ανασφάλιστων πολιτών αλλά και στη χορήγηση των απαραίτητων φαρμάκων στους εξεταζόμενους ασθενείς. Έτσι, σε περίπτωση που ο ασθενής εξεταστεί και κριθεί από το γιατρό ότι χρήζει φαρμακευτικής αγωγής, στο Ιατρείο υπάρχει η δυνατότητα να του προμηθευτεί, ανάλογα με τη διαθεσιμότητα, το φάρμακο που του χρειάζεται.

Ταυτόχρονα σε κάθε παράρτημα, που αποτελεί εμβολιαστικό σταθμό της εκστρατείας παιδικού εμβολιασμού, καταγράφονται τα εμβόλια που χρειάζεται κάθε ανασφάλιστο παιδί από εθελοντές παιδιάτρους. Πληροφορίες για τους γονείς δίδονται από τις 9:00 π. ως τις 1:00μ.μ. στους εξής σταθμούς: Νέο Ηράκλειο: Διεύθυνση: ΣΤΑΘΜΟΣ ΥΓΕΙΑΣ - Κάτω από το Σταθμό ΗΣΑΠ-Νέο Ηράκλειο – Υπόγεια διάβαση, Διοικητική Υπεύθυνη: κα Πλεξίδα Κατερίνα, Τηλέφωνο: 210 2717451, Ίλιον: Διεύθυνση: Δημοτικά Ιατρεία Αγ.Φανουρίου, Γρηγορίου Ε΄ 25, Ίλιον, Διοικητική Υπεύθυνη: κα Αδάμ Ελένη, Τηλέφωνο: 2102624090, Βούλα: Διεύθυνση: Ζεφύρου 2, Βούλα, Διοικητική Υπεύθυνη: κα Νικολάου Αδαμαντια, Τηλέφωνο: 2132020118, και κα Χατζάτογλου Ιωάννα Τηλέφωνο: 2132020113

Οι γονείς μπορούν να προσκομίζουν τα βιβλιάρια υγείας των παιδιών τους και να καταγράφονται στις λίστες των εμβολιασμών. Οδηγίες για το πρόγραμμα εμβολιασμών θα τους δοθούν στους ανωτέρω σταθμούς, ενώ οι εμβολιασμοί θα ξεκινήσουν αρχές Οκτωβρίου στους κατόπιν ραντεβού. Τα παιδιά που θα εμβολιαστούν κατά τη διάρκεια της εκστρατείας, θα παρακολουθούνται συστηματικά ώστε να προσέρχονται και μελλοντικά σε τακτά χρονικά διαστήματα για τη χορήγηση των υπόλοιπων εμβολίων".


    Στην κορυφή