Ο ΙΣΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ ΤΗ ΠΕΡΙΚΟΠΗ ΑΣΘΕΝΕΙΩΝ ΑΠO ΤΗ ΜΗΔΕΝΙΚΗ Η ΜΕΙΩΜΕΝΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ 10% ΣΤΗ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΦΑΡΜΑΚΩΝ


Ο ΙΣΑ καταγγέλλει την Ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και Υπουργείου Εργασίας για την υπογραφή πρόσφατης κοινής υπουργικής απόφασης στην οποία καθορίζονται οι παθήσεις για τις οποίες θα αναγράφονται φάρμακα μηδενικής ή μειωμένης συμμετοχής 10% :

"Σε αυτή την απόφαση δεν έχουν συμπεριληφθεί παθήσεις που χρήζουν χρόνιας φαρμακευτικής αγωγής όπως στεφανιαία νόσο, υπερλιπιδαιμία, βαριές ανοσοανεπάρκειες, χρόνιες μεταβολικές διαταραχές, χρόνιες νευροπάθειες, χρόνια νεφρική ανεπάρκεια και τις κατατάσσει σε ποσοστό 25%.

Με δεδομένο τη σημερινή οικονομική κατάσταση με τη συρρίκνωση μισθών και συντάξεων οι άνθρωποι αυτοί που χρήζουν χρόνιας φαρμακευτικής αγωγής αδυνατούν να πληρώσουν τις υψηλές συμμετοχής στα φάρμακά τους.

Εάν θέλουν να αυξήσουν τα ποσοστά συμμετοχής στη χορήγηση φαρμάκων τότε ας το κάνουν με οικονομικά κριτήρια και να πληρώνουν οι « έχοντες και κατέχοντες ».

Η πάγια θέση του ΙΣΑ είναι ξεκάθαρη, είμαστε ΥΠΕΡ της περιστολής της δαπάνης και της μείωσης των δαπανών στο χώρο της Υγείας ΑΛΛΑ όχι σε βάρος των ασθενών, των χρονίως πασχόντων και εκείνων που πλήττονται οικονομικά.

Ζητάμε άμεσα να συμπεριληφθούν οι σημαντικές χρόνιες παθήσεις όπως στεφανιαία νόσο, υπερλιπιδαιμία, βαριές ανοσοανεπάρκειες, χρόνιες μεταβολικές διαταραχές, χρόνιες νευροπάθειες, χρόνια νεφρική ανεπάρκεια στο ποσοστό συμμετοχής 10% της χορήγησης των φαρμάκων, όπως άλλωστε γίνονταν και μέχρι σήμερα."

Δείτε εδώ τον ΝΕΟ ΚΑΤΑΛΟΓΟ ΠΑΘΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΦΑΡΜΑΚΩΝ ΜΕ ΜΗΔΕΝΙΚΗ Η ΜΕΙΩΜΕΝΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ 10%
    Στην κορυφή