ΙΣΑ: Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ ΜΕΤΑΚΥΛΑΕΙ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΑΜΕΛΕΙΑ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ


"Σε κατάσταση πανικού επιχείρησε ο υπουργός Υγείας Α. Λοβέρδος να μετακυλήσει τις ευθύνες για την υγειονομική βόμβα που συνιστά η παράνομη πορνεία, στους πολίτες και στους εκπροσώπους του Τύπου!" υποστηρίζει σε ανακοίνωση του ο ΙΣΑ και προσθέτει:

"Ο υπουργός Υγείας χρησιμοποίησε αχαρακτήριστες εκφράσεις για τους πολίτες που υιοθετούν επικίνδυνη σεξουαλική συμπεριφορά, αποσιωπώντας τις δικές του τεράστιες πολιτικές ευθύνες, για το έλλειμμα ενημέρωσης που είχε ως αποτέλεσμα, η χώρα μας να είναι από τις ελάχιστες στην Ευρώπη που τα ποσοστά του AIDS παρουσίασαν δραματική αύξηση.

Ο κ. Λοβέρδος παραδέχτηκε ότι οι υγειονομικές αρχές γνώριζαν ήδη από το 2010 ότι υπάρχει διασπορά του AIDS στην κοινότητα λόγω των εκδιδόμενων γυναικών και αποκάλυψε ότι η υγειονομική βόμβα έχει ήδη σκάσει στο κέντρο της Αθήνας.

Ο Υπουργός Υγείας νίπτει τας χείρας του για την τραγική καθυστέρηση στην λήψη μέτρων και αποδίδει σε.. απλή σύμπτωση την προεκλογική του πρεμούρα για το θέμα.

Με απολογητικό ύψος επικαλέστηκε τις δημαγωγικές του δηλώσεις το τελευταίο χρόνο για την ύπαρξη του προβλήματος για ν αποδείξει ότι είχε ευαισθητοποιηθεί για το θέμα.

Το ζήτημα όμως δεν είναι τι είπε αλλά τι δεν έκανε!

Η κύρια ευθύνη ανήκει σε αυτούς που επέτρεψαν την εξάπλωση της παράνομης πορνείας, την γκετοποίηση του κέντρου της Αθήνας και παρακολουθούσαν όλο αυτόν τον καιρό αμέτοχοι την διασπορά των λοιμωδών νοσημάτων στην κοινότητα.

Ωστόσο ο υπουργός Υγείας κατά την προσφιλή του τακτική επιχείρησε να φορτώσει τις δικές του ευθύνες στους άλλους, που στην προκειμένη περίπτωση είναι οι αθώοι πολίτες.

Εντύπωση προκαλεί, ότι οι εικόνες αυτές διαδραματίζονται εδώ και καιρό στους παράδρομους του Υπουργείου Υγείας, χωρίς να υπάρξει αντίδραση από τους παροικούντες την οδό Αριστοτέλους 17.

Ο Ι.Σ.Α. υπενθυμίζει στον κ. Υπουργό Υγείας την πάγια θέση του, ότι πυλώνας της Δημόσιας Υγείας είναι η πρόληψη στην πράξη και όχι λόγια του αέρα.

Ο Ι.Σ.Α. δεν θα επιτρέψει να μην αποδοθούν οι ευθύνες σε αυτούς που έθεσαν σε τόσο σοβαρό κίνδυνο τη Δημόσια υγεία" καταλήγει η ανακοίνωση του Συλλόγου.




    Στην κορυφή