ΓΙΑΤΡΟΙ ΕΟΠΥΥ: ΟΧΙ ΑΛΛΟ "ΚΟΥΡΕΜΑ" !


"Με αγανάκτηση και αποτροπιασμό πληροφορηθήκαμε το αποτέλεσμα της διυπουργικής σύσκεψης ανάμεσα στον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών, κ. Χρήστο Σταϊκούρα, τον Υπουργό Υγείας, κ. Ανδρέα Θ. Λυκουρέντζο, τον Υπουργό Εργασίας, κ. Γιάννη Βρούτση και τον Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας, κ. Μάριο Σαλμά, όπου αποφασίστηκε μονομερώς και χωρίς καμία απολύτως διαβούλευση, με τους φορείς των ιατρών, να "κουρευτούν" από 8% - 20% τα χρέη του ΕΟΠΥΥ προς του ιατρούς - τα εργαστήρια - τα διαγνωστικά κέντρα και τις κλινικές. Το νέο αυτό "κούρεμα" έρχεται σε συνέχεια του κουρέματος στις ιατρικές αμοιβές από 20 σε 10 ευρώ και του κουρέματος στις τιμές των εργαστηριακών εξετάσεων κατά 25% !" αναφέρει η Ένωση Ιατρών ΕΟΠΥΥ και προσθέτει:

"Εντύπωση μας προκαλεί η άνιση μεταχείριση των ιατρών σε σχέση με τον φαρμακευτικό κλάδο όπου το "κούρεμα" ήταν μόλις 3,5%. Για άλλη μία φορά η πολιτική ηγεσία αδιαφορεί για τις συνέπειες των αποφάσεων στην ζωή και την επαγγελματική επιβίωση των πολιτών. Αν επιβληθεί αυτή η μονομερής απομειώσει των οφειλών, εκατοντάδες ιατρεία και εργαστήρια θα οδηγηθούν σε αναστολή λειτουργίας και χιλιάδες εργαζόμενοι θα καταλήξουν στο ταμείο ανεργίας μαζί με το 25% του πληθυσμού που βρίσκεται ήδη εκεί.

Την στιγμή που κάποιοι μιλούν για ανάπτυξη και ρευστότητα στην αγορά, κάποιοι άλλοι συνεχίζουν να απομυζούν την εργασία και τις οικονομίες των πολιτικών. Την στιγμή που κάποιοι μονομερώς "κουρεύουν", κάποιοι άλλοι δεν αποδέχονται αντίστοιχο "κούρεμα" στα δάνεια που έχουν χορηγήσει έναντι αυτών των οφειλών, ενώ το ίδιο το κράτος αρνείται το "κούρεμα" των οφειλών των πολιτών προς την εφορία. Τραγικό αποτέλεσμα όλων αυτών είναι πολλοί ιατροί, ιδιαίτερα οι εργαστηριακοί να κινδυνεύουν να χάσουν ακόμη και τα σπίτια τους !

Η απόφαση για 20% "κούρεμα" θα στοιχήσει στον κλάδο των ιατρικών υπηρεσιών πάνω από 300000000 ευρώ ! Και ενώ "κουρεύουν" τα παλαιά χρέη, τα νέα χρέη συνεχίζουν και αυξάνουν, καθώς ιατροί και εργαστήρια έχουν να πληρωθούν για ιατρικές επισκέψεις από τον Σεπτέμβριο και για ιατρικές πράξεις από τον Ιούλιο του 2012. Μόνο για το 2012, ο ΕΟΠΥΥ συνεχίζει να οφείλει πάνω από 300 εκ. ευρώ. Δεν φτάνει όμως αυτό , ο ΕΟΠΥΥ δεν έχει καν αποστείλει τις συμβάσεις των ιατρών στους δικαιούχους με αποτέλεσμα χιλιάδες ασφαλισμένοι να μην μπορούν να βρουν ιατρούς βασικών ειδικοτήτων.

Η ελληνική κοινωνία και το σύνολο των ιατρών, καταδικάζουμε και απορρίπτουμε την πολιτική του "Δεν Πληρώνω". Καλούμε την Ελληνική Κοινωνία και τους ιατρούς να μην αποδεχθούν την ΠΑΡΑΝΟΜΗ απομείωση των οφειλών του κράτους προς τους πολίτες του. Ζητούμε την πλήρη εξόφληση των οφειλών και καλούμε τους ιατρούς να προχωρήσουν σε όλες τις νομικές διαδικασίες προκειμένου να διεκδικήσουν αυτά που το κράτος τους χρωστά με βάση το Σύνταγμα και τους Νόμους.

Σε κάθε περίπτωση η προοπτική ΟΛΙΚΗΣ αναστολής υπηρεσιών προς τον ΕΟΠΥΥ, από το σύνολο των ιδιωτικών παρόχων υπηρεσιών υγείας, είναι πλέον ένα πολύ σοβαρό ενδεχόμενο !"
    Στην κορυφή