ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΙ: ΑΝΥΠΟΣΤΑΤΗ ΚΑΙ ΑΝΑΠΟΔΕΙΚΤΗ Η ΔΗΘΕΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΤΙΜΗΣ ΤΩΝ ΒΡΕΦΙΚΩΝ ΓΑΛΑΤΩΝ


"Είναι θλιβερό και απαράδεκτο ο υφυπουργός Ανάπτυξης κ. Σκορδάς να χρησιμοποιεί ψευδή και παραπλανητικά στοιχεία προκειμένου να εξυπηρετηθούν τα σούπερ μάρκετ.

Η δήθεν… αύξηση της τιμής των βρεφικών γαλάτων της τάξεως του 20% , που επικαλείται ο υφυπουργός είναι ανυπόστατη και αναπόδεικτη. Ο πανελλήνιος φαρμακευτικός σύλλογος έχει προσκομίσει σχετικά στοιχεία τόσο στον Υφυπουργό όσο και στα αρμόδια Δικαστήρια αποδεικνύουν ακριβώς το αντίθετο." Τα παραπάνω επισημαίνει ο Σύλλογος σε ανακοινωσή του και προσθέτει:

"Ο Π.Φ.Σ. θεωρεί την στάση του κ. Σκορδά απαράδεκτη, προκλητική, αντιεπιστημονική, αντιθεσμική και παράνομη.

Είναι παράνομη γιατί έρχεται σε ευθεία αντίθεση τόσο με τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας(307/2012, όσο και των Ευρωπαϊκών Δικαστηρίων (141/2006)

Είναι αντιεπιστημονική γιατί έρχεται σε αντίθεση και με την απόφαση του Ε.Ο.Φ.(0-599/16/85 και 48975/2011) και όλης της Παιδιατρικής Επιστημονικής Κοινότητας.

Είναι αντιθεσμική γιατί περιφρονεί τις αποφάσεις τόσο των εθνικών όσο και των Ευρωπαϊκών Δικαστικών Αρχών .

Οι δηλώσεις του υφυπουργού είναι και πολιτικά απαράδεκτες γιατί ενώ γνωρίζει πολύ καλά και έχει την ευθύνη για τον έλεγχο της ακρίβειας στα ράφια των σουπερ μάρκετ , που θερίζουν το ελάχιστο εισόδημα που έχει απομείνει στην Έλληνα εργαζόμενο, ανερυθρίαστα υιοθετεί και αναπαράγει τα ψεύδη των ιδιοκτητών σούπερ μάρκετ.

Τον καλούμε τέλος να ελέγξει τις τιμές χονδρικής και να τις συγκρίνει με τις αντίστοιχες ευρωπαϊκές και να μας εξηγήσει γιατί οι τιμές χονδρικής στην Ελλάδα είναι υψηλότερες από αυτές των υπολοίπων χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.. Εκεί θα αποδειχτεί η ανεπάρκειά του να παρέμβει στις τιμές υπέρ του καταναλωτή."


    Στην κορυφή