ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΚΛΙΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ ΤΟΥ ΙΣΑ ΜΕ ΤΟΝ ΕΟΠΥΥ


Ο ΙΣΑ, όπως ανακοίνωσε σήμερα, καλεί τους εργαστηριακούς και κλινικούς γιατρούς μέλη του "να απέχουν από την εκτέλεση των παραπεμπτικών και να διακόψουν οποιαδήποτε μορφή συνεργασίας με τον ΕΟΠΥΥ από 9 Απριλίου 2012.

Ο ιατρικός κόσμος έχει φτάσει στα όρια των αντοχών του και δεν θα επιτρέψει άλλο τον εμπαιγμό από τις πολιτικές ηγεσίες των υπουργείων Υγείας και Εργασίας και την διοίκηση του ΕΟΠΥΥ.

Για περισσότερο από δύο χρόνια παραμένουν απλήρωτες οι παλιές οφειλές του ΟΠΑΔ. Ενώ παρά τις επανειλημμένες διαβεβαιώσεις περί του αντιθέτου από τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ Γεράσιμο Βουδούρη ο Φορέας δεν έχει καταβάλλει κανένα ποσό κατά τους τρεις μήνες της λειτουργίας του.

Ο πρόεδρος του ΙΣΑ Γιώργος Πατούλης τόνισε ότι : « η προχειρότητα και η ανευθυνότητα της πολιτείας οδηγεί στην εξαθλίωση τόσο των υγειονομικό κόσμο όσο και τους ασθενείς. Καλούμε εδώ και τώρα ή να βρουν τρόπους ν αποπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους ή να παραιτηθούν. Το λιγότερο που θα μπορούσαν να κάνουν η πολιτική ηγεσία και η διοίκηση του Φορέα ως ένδειξη συμπαράστασης είναι να μην παραλαμβάνει το μισθό της έως την πλήρη αποπληρωμή των οφειλών στους υγειονομικούς».

Θεωρούμε απαράδεκτη τη στάση της πολιτείας που πλέον ευθέως πορεύεται σε βάρος όλων των γιατρών αλλά και των ίδιων των ασφαλισμένων του μεγαλύτερου ασφαλιστικού οργανισμού της χώρας. Δεν θα επιτρέψουμε να μας οδηγήσουν στην οικονομική εξαθλίωση και τον επαγγελματικό αφανισμό.

· Καλούμε όλα τα μέλη μας όπως συμμορφωθούν με την ανωτέρω απόφαση του Δ.Σ του ΙΣΑ.

· Ζητούμε την κατανόηση των ασθενών.

· Όλοι μαζί μπορούμε και πρέπει να αγωνιστούμε για να ξεφύγουμε από τον «Γολγοθά» και να αποτρέψουμε την διάλυση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας από τους «μαθητευόμενους μάγους»."

    Στην κορυφή