Συνιστώμενες Θεραπείες για την πάθηση: Χονδρομαλάκυνση επιγονατίδας

Αναζήτηση Θεραπειών - Παθήσεων:


Χονδρομαλάκυνση επιγονατίδας Θεραπεία/ αντιμετώπιση

Παροδική ανάπαυση του γόνατος (περιορισμός δραστηριότητας) και λήψη μη στεροειδών αντιφλεγμονωδών φαρμάκων (ΜΣΑΦ), όπως η ιβουπροφένη, η ναπροξένη, ή η ασπιρίνη μπορούν να βοηθήσουν στην ανακούφιση από τον πόνο. Η φυσικοθεραπεία, ιδιαίτερα η ισχυροποίηση των τετρακέφαλων μηριαίων και οι διατατικές ασκήσεις για τον ιγνυακό μυ, μπορεί να καταστεί βοηθητική.

Περιορισμός της συμμετοχής σε αθλητικές και κοπιώδεις δραστηριότητες μέχρι να αποδράμει ο πόνος. Αποφεύγετε επώδυνες κινήσεις για το γόνατο, όπως μεγάλη κάμψη της άρθρωσης, μέχρι να βελτιωθούν τα συμπτώματα.

Αν η ευθυγράμμιση της επιγονατίδας, σε σχέση με το μηριαίο οστό, δε μπορεί να διορθωθεί με συντηρητική αγωγή, τότε η χειρουργική αντιμετώπιση ενδεχομένως να αποτελεί εναλλακτική επιλογή. Ανάλογα με τον τύπο της ανατομικής ανωμαλίας η χειρουργική παρέμβαση μπορεί να είναι αρθροσκοπική (με χρήση κάμερας η οποία επιτρέπει την πραγματοποίηση μικρότερης τομής) ή ανοιχτή.

Σοβαρή Υπενθύμιση:

Οι πληροφορίες που περιέχονται στο www.eumedline.eu έχουν σαν μοναδικό σκοπό την ενημέρωση και δεν αποτελούν πρόταση για οποιαδήποτε ιατρική-διαγνωστική εξέταση ή θεραπεία. Προτείνεται τα ανωτέρω να γίνονται σε συνεννόηση με τον γιατρό σας η άλλους επαγγελματίες υγείας.


Η ιατρική είναι μια συνεχώς μεταβαλλόμενη επιστήμη και η θεραπεία δεν είναι πάντα σαφώς καθορισμένη. Η νέα έρευνα αλλάζει καθημερινά τις διαγνωστικές και θεραπευτικές ενδείξεις. Το euMEDLINE προσπαθεί να παρέχει ενημερωμένες και ακριβείς πληροφορίες που είναι αποδεκτές γενικά μέσα στα ιατρικά πρότυπα κατά την διάρκεια της δημοσίευσης. Εντούτοις, δεδομένου ότι η ιατρική επιστήμη αλλάζει συνεχώς και το ανθρώπινο λάθος είναι πάντα δυνατό, το euMEDLINE δεν μπορεί να διαβεβαιώσει ότι οι πληροφορίες που περιέχονται σε αυτό είναι ακριβείς ή πλήρεις, ούτε είναι υπεύθυνο για τυχόν παραλείψεις, λάθη ή για τα αποτελέσματα της χρησιμοποίησης αυτών των πληροφοριών.


Ο αναγνώστης πρέπει να επιβεβαιώσει τις πληροφορίες που περιέχονται στο euMEDLINE από άλλες πηγές πριν από τη χρήση και ιδιαίτερα από τους επαγγελματίες υγείας. Ειδικότερα, όλες οι δόσεις, οι ενδείξεις, και οι αντενδείξεις των φαρμάκων πρέπει να επιβεβαιωθούν στο πληροφοριακό ένθετο των συσκευασιών των φαρμάκων. Η χρήση των εμπορικών ονομασιών των φαρμάκων γίνεται αποκλειστικά για ενημερωτικούς-πληροφοριακούς λόγους και δεν υποδηλώνει μεροληψία υπέρ αυτών.


Το euMEDLINE δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνο, άμεσα ή έμμεσα, για τη ζημιά ή την επιπλοκή που μπορεί να προκύψει με την εφαρμογή των πληροφοριών που περιέχονται στις σελίδες του. Για κάθε απορία επικοινωνήστε μαζί μας μέσω e-mail.