Συνιστώμενες Θεραπείες για την πάθηση: Χολόλιθοι

Αναζήτηση Θεραπειών - Παθήσεων:


Χολόλιθοι Θεραπεία/ αντιμετώπιση

ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ

Υπάρχει περίπτωση να έχετε χολολιθίαση, αλλά να μην παρουσιάσετε κανένα σύμπτωμα. Η χολολιθίαση μπορεί να μην ανευρεθεί, έως ότου κάνετε έναν υπέρηχο κοιλίας για άσχετο λόγο. Μπορεί να μη χρειαστεί να προβείτε στη χειρουργική λύση, μόνον κι όταν, εμφανιστούν τα πρώτα συμπτώματα.

Γενικά, οι ασθενείς με συμπτώματα χολολιθίασης χρήζουν είτε άμεσης χειρουργικής αποκατάστασης είτε χειρουργική αποκατάσταση σε δεύτερο χρόνο.
  • Παλαιότερα, η ανοιχτή χολοκυστεκτομή (αφαίρεση χολής), ήταν η λύση επιλογής για τις μη επιπλακείσες περιπτώσεις. Ωστόσο, σήμερα δε προτιμάται αυτή η τεχνική.
  • Η λαπαροσκοπική χολοκυστεκτομή, είναι η λύση επιλογής στις μέρες μας. Με τη μέθοδο αυτή, εκτελούνται μικρότερες χειρουργικές τομές, γεγονός που επιτρέπει τη γρηγορότερη ανάρρωση. Οι ασθενείς συχνά παίρνουν εξιτήριο, αν όχι την ίδια μέρα του χειρουργείου, την επομένη.

Η παλλίνδρομη ενδοσκοπική χολαγγειοπαγκρεατογραφία (ERCP) και μια δοκιμασία που ονομάζεται σφιγκτηρεκτομή, μπορούν να χρησιμοποιηθούν, για να εντοπιστούν και να αντιμετωπισθούν παράλληλα, χολόλιθοι στον κοινό χοληδόχο πόρο.

ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΑΓΩΓΗ


Σπάνια, μπορούν να χορηγηθούν μέσω καθετήρα, χημικές ουσίες, στο χοληδόχο πόρο. Οι χημικές ουσίες διασπούν ταχύτατα τους λίθους χοληστερόλης. Αυτός ο τρόπος φαρμακευτικής αντιμετώπισης δε προτιμάται λόγω της τοξικότητας των χημικών ουσιών και της πιθανότητας επανασχηματισμού των λίθων.

ΛΙΘΟΤΡΙΨΙΑ

Λιθοτριψία με ηλεκτρουδρυλικά κύματα, έχουν επίσης χρησιμοποιηθεί σε άτομα που δε δύναται να χειρουργηθούν. Ωστόσο και η μέθοδος αυτή δε προτιμάται λόγω της συχνότητας επανεμφάνισης των λίθων.Σοβαρή Υπενθύμιση:

Οι πληροφορίες που περιέχονται στο www.eumedline.eu έχουν σαν μοναδικό σκοπό την ενημέρωση και δεν αποτελούν πρόταση για οποιαδήποτε ιατρική-διαγνωστική εξέταση ή θεραπεία. Προτείνεται τα ανωτέρω να γίνονται σε συνεννόηση με τον γιατρό σας η άλλους επαγγελματίες υγείας.


Η ιατρική είναι μια συνεχώς μεταβαλλόμενη επιστήμη και η θεραπεία δεν είναι πάντα σαφώς καθορισμένη. Η νέα έρευνα αλλάζει καθημερινά τις διαγνωστικές και θεραπευτικές ενδείξεις. Το euMEDLINE προσπαθεί να παρέχει ενημερωμένες και ακριβείς πληροφορίες που είναι αποδεκτές γενικά μέσα στα ιατρικά πρότυπα κατά την διάρκεια της δημοσίευσης. Εντούτοις, δεδομένου ότι η ιατρική επιστήμη αλλάζει συνεχώς και το ανθρώπινο λάθος είναι πάντα δυνατό, το euMEDLINE δεν μπορεί να διαβεβαιώσει ότι οι πληροφορίες που περιέχονται σε αυτό είναι ακριβείς ή πλήρεις, ούτε είναι υπεύθυνο για τυχόν παραλείψεις, λάθη ή για τα αποτελέσματα της χρησιμοποίησης αυτών των πληροφοριών.


Ο αναγνώστης πρέπει να επιβεβαιώσει τις πληροφορίες που περιέχονται στο euMEDLINE από άλλες πηγές πριν από τη χρήση και ιδιαίτερα από τους επαγγελματίες υγείας. Ειδικότερα, όλες οι δόσεις, οι ενδείξεις, και οι αντενδείξεις των φαρμάκων πρέπει να επιβεβαιωθούν στο πληροφοριακό ένθετο των συσκευασιών των φαρμάκων. Η χρήση των εμπορικών ονομασιών των φαρμάκων γίνεται αποκλειστικά για ενημερωτικούς-πληροφοριακούς λόγους και δεν υποδηλώνει μεροληψία υπέρ αυτών.


Το euMEDLINE δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνο, άμεσα ή έμμεσα, για τη ζημιά ή την επιπλοκή που μπορεί να προκύψει με την εφαρμογή των πληροφοριών που περιέχονται στις σελίδες του. Για κάθε απορία επικοινωνήστε μαζί μας μέσω e-mail.