Συνιστώμενες Θεραπείες για την πάθηση: Τενοντίτιδα

Αναζήτηση Θεραπειών - Παθήσεων:


Τενοντίτιδα Θεραπεία/ αντιμετώπιση

Στόχος της θεραπείας είναι η ανακούφιση από τον πόνο και η μείωση της φλεγμονής. Ξεκούραση ή ακινητοποίηση του τένοντα που πάσχει, βοηθά στην αποκατάσταση. Αυτό επιτυγχάνεται με τη χρήση ενός νάρθηκα ή ‘κηδεμόνα’ περιορισμού της χρήσης που αφαιρείται προοδευτικά. Η εφαρμογή ζεστών ή κρύων επιθεμάτων στην περιοχή μπορεί επίσης να βοηθήσει.

Μη στεροειδή αντιφλεγμονώδη φάρμακα όπως η ασπιρίνη ή η ιμπουπροφένη, μπορεί να μειώσουν και τον πόνο και τη φλεγμονή. Ενέσεις με στεροειδή κατευθείαν στη θήκη που περιβάλλει τον τένοντα (που ονομάζεται έλυτρο) μπορεί επίσης να είναι αποτελεσματικές στον έλεγχο του πόνου ώστε να μπορεί να ξεκινήσει η φυσικοθεραπεία.

Οι ασκήσεις διάτασης και ισχυροποίησης του τένοντα και του μυός είναι απαραίτητες. Μπορούν να αποκαταστήσουν τη λειτουργική ικανότητα του τένοντα, να επιταχύνουν τη θεραπεία και να αποτρέψουν μελλοντική βλάβη.

Σπάνια, είναι απαραίτητη χειρουργική επέμβαση προκειμένου να αφαιρεθεί ο φλεγμονώδης ιστός γύρω από τον τένοντα.


Σοβαρή Υπενθύμιση:

Οι πληροφορίες που περιέχονται στο www.eumedline.eu έχουν σαν μοναδικό σκοπό την ενημέρωση και δεν αποτελούν πρόταση για οποιαδήποτε ιατρική-διαγνωστική εξέταση ή θεραπεία. Προτείνεται τα ανωτέρω να γίνονται σε συνεννόηση με τον γιατρό σας η άλλους επαγγελματίες υγείας.


Η ιατρική είναι μια συνεχώς μεταβαλλόμενη επιστήμη και η θεραπεία δεν είναι πάντα σαφώς καθορισμένη. Η νέα έρευνα αλλάζει καθημερινά τις διαγνωστικές και θεραπευτικές ενδείξεις. Το euMEDLINE προσπαθεί να παρέχει ενημερωμένες και ακριβείς πληροφορίες που είναι αποδεκτές γενικά μέσα στα ιατρικά πρότυπα κατά την διάρκεια της δημοσίευσης. Εντούτοις, δεδομένου ότι η ιατρική επιστήμη αλλάζει συνεχώς και το ανθρώπινο λάθος είναι πάντα δυνατό, το euMEDLINE δεν μπορεί να διαβεβαιώσει ότι οι πληροφορίες που περιέχονται σε αυτό είναι ακριβείς ή πλήρεις, ούτε είναι υπεύθυνο για τυχόν παραλείψεις, λάθη ή για τα αποτελέσματα της χρησιμοποίησης αυτών των πληροφοριών.


Ο αναγνώστης πρέπει να επιβεβαιώσει τις πληροφορίες που περιέχονται στο euMEDLINE από άλλες πηγές πριν από τη χρήση και ιδιαίτερα από τους επαγγελματίες υγείας. Ειδικότερα, όλες οι δόσεις, οι ενδείξεις, και οι αντενδείξεις των φαρμάκων πρέπει να επιβεβαιωθούν στο πληροφοριακό ένθετο των συσκευασιών των φαρμάκων. Η χρήση των εμπορικών ονομασιών των φαρμάκων γίνεται αποκλειστικά για ενημερωτικούς-πληροφοριακούς λόγους και δεν υποδηλώνει μεροληψία υπέρ αυτών.


Το euMEDLINE δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνο, άμεσα ή έμμεσα, για τη ζημιά ή την επιπλοκή που μπορεί να προκύψει με την εφαρμογή των πληροφοριών που περιέχονται στις σελίδες του. Για κάθε απορία επικοινωνήστε μαζί μας μέσω e-mail.