Συνιστώμενες Θεραπείες για την πάθηση: Μυκωτική στοματίτιδα

Αναζήτηση Θεραπειών - Παθήσεων:


Μυκωτική στοματίτιδα Θεραπεία/ αντιμετώπιση

Τα βρέφη που πάσχουν από μυκωτική στοματίτιδα, συχνά ΔΕ χρήζουν θεραπευτικής αγωγής. Συνήθως η πάθηση υποχωρεί αυτόματα εντός 2 εβδομάδων.

Αν εμφανίσετε ήπια μυκωτική στοματίτιδα μετά τη λήψη αντιβιοτικής αγωγής, η κατανάλωση γιαουρτιού ή η λήψη οξεόφιλων κάψουλων, ενδέχεται να βοηθήσουν.

Χρησιμοποιήστε μαλακή οδοντόβουρτσα και ξεπλύνετε το στόμα σας με διάλυμα 3% υπεροξείδιο υδρογόνου.

Αν είστε σακχαροδιαβητικός, η σωστή ρύθμιση των επιπέδων σακχάρου, ίσως να είναι και το μόνο απαιτείται για την ίαση της λοίμωξης.

Ο ιατρός σας, μπορεί να σας συνταγογραφήσει αντιμυκητιασικά στοματικά διαλύματα (νυστατίνη – αντιβιοτικό) ή παστίλιες (κλοτριμαζόλη), αν παρουσιάζετε σοβαρή μυκητώδης στοματίτιδα ή αν έχετε χαμηλό ανοσοποιητικό σύστημα. Τα άνωθεν συνήθως λαμβάνονται για 5 – 10 ημέρες. Σε περίπτωση που δεν σημειώνεται βελτίωση παρά τη λήψη αυτών, ο ιατρός σας θα σας συνταγογραφήσει άλλη αγωγή.

Αν η λοίμωξη εξαπλωθεί σε ολόκληρο το σώμα ή πάσχετε από HIV / AIDS, μπορεί να χρησιμοποιηθεί ισχυρότερη φαρμακευτική αγωγή, όπως φλουκοναζόλη ή κετοκοναζόλη.


Σοβαρή Υπενθύμιση:

Οι πληροφορίες που περιέχονται στο www.eumedline.eu έχουν σαν μοναδικό σκοπό την ενημέρωση και δεν αποτελούν πρόταση για οποιαδήποτε ιατρική-διαγνωστική εξέταση ή θεραπεία. Προτείνεται τα ανωτέρω να γίνονται σε συνεννόηση με τον γιατρό σας η άλλους επαγγελματίες υγείας.


Η ιατρική είναι μια συνεχώς μεταβαλλόμενη επιστήμη και η θεραπεία δεν είναι πάντα σαφώς καθορισμένη. Η νέα έρευνα αλλάζει καθημερινά τις διαγνωστικές και θεραπευτικές ενδείξεις. Το euMEDLINE προσπαθεί να παρέχει ενημερωμένες και ακριβείς πληροφορίες που είναι αποδεκτές γενικά μέσα στα ιατρικά πρότυπα κατά την διάρκεια της δημοσίευσης. Εντούτοις, δεδομένου ότι η ιατρική επιστήμη αλλάζει συνεχώς και το ανθρώπινο λάθος είναι πάντα δυνατό, το euMEDLINE δεν μπορεί να διαβεβαιώσει ότι οι πληροφορίες που περιέχονται σε αυτό είναι ακριβείς ή πλήρεις, ούτε είναι υπεύθυνο για τυχόν παραλείψεις, λάθη ή για τα αποτελέσματα της χρησιμοποίησης αυτών των πληροφοριών.


Ο αναγνώστης πρέπει να επιβεβαιώσει τις πληροφορίες που περιέχονται στο euMEDLINE από άλλες πηγές πριν από τη χρήση και ιδιαίτερα από τους επαγγελματίες υγείας. Ειδικότερα, όλες οι δόσεις, οι ενδείξεις, και οι αντενδείξεις των φαρμάκων πρέπει να επιβεβαιωθούν στο πληροφοριακό ένθετο των συσκευασιών των φαρμάκων. Η χρήση των εμπορικών ονομασιών των φαρμάκων γίνεται αποκλειστικά για ενημερωτικούς-πληροφοριακούς λόγους και δεν υποδηλώνει μεροληψία υπέρ αυτών.


Το euMEDLINE δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνο, άμεσα ή έμμεσα, για τη ζημιά ή την επιπλοκή που μπορεί να προκύψει με την εφαρμογή των πληροφοριών που περιέχονται στις σελίδες του. Για κάθε απορία επικοινωνήστε μαζί μας μέσω e-mail.