Συνιστώμενες Θεραπείες για την πάθηση: Μαστίτιδα

Αναζήτηση Θεραπειών - Παθήσεων:


Μαστίτιδα Θεραπεία/ αντιμετώπιση

Μια ανθεκτική στην πενικιλλινάση πενικιλίνη ή μια κεφαλοσπορίνη, για 6-10 ημέρες, εξίσου ενδείκνυνται για τη θεραπεία της μαστίτιδας. Χαμηλή δοσολογία ερυθρομυκίνης ή τριμεθοπρίνη-σουλφαμεθοξαζόλης για μεγάλο χρονικό διάστημα έχει χρησιμοποιηθεί στη θεραπεία της χρόνιας μαστίτιδας. Ο θηλασμός πρέπει να συνεχιστεί, επειδή η πιθανότητα δημιουργίας αποστήματος στο μολυσμένο στήθος αυξάνει αισθητά μεταξύ των γυναικών που διακόπτουν τον θηλασμό όταν προσβληθούν από μαστίτιδα. Μερικά συμπτώματα της μαστίτιδας υποχωρούν απλώς με τον συχνό θηλασμό και την άντληση του γάλακτος με θήλαστρο, χωρίς να απαιτηθεί αντιβίωση.

Οι περισσότεροι γιατροί επιτρέπουν στις γυναίκες που θηλάζουν να παίρνουν ακεταμινοφαίνη (παρακεταμόλη) για την ανακούφιση από τον πόνο και τον πυρετό. Δεδομένου ότι όλα σχεδόν τα φάρμακα που παίρνει η μητέρα περνούν στο γάλα της, οποιοδήποτε φάρμακο που λαμβάνεται κατά την περίοδο του θηλασμού πρέπει να είναι ασφαλές για το μωρό. Ζεστές, υγρές κομπρέσες ανακουφίζουν και κατευνάζουν τον πάσχοντα μαστό. Αυξημένη λήψη υγρών και ανάπαυση στο κρεβάτι συνιστώνται επίσης.

Σοβαρή Υπενθύμιση:

Οι πληροφορίες που περιέχονται στο www.eumedline.eu έχουν σαν μοναδικό σκοπό την ενημέρωση και δεν αποτελούν πρόταση για οποιαδήποτε ιατρική-διαγνωστική εξέταση ή θεραπεία. Προτείνεται τα ανωτέρω να γίνονται σε συνεννόηση με τον γιατρό σας η άλλους επαγγελματίες υγείας.


Η ιατρική είναι μια συνεχώς μεταβαλλόμενη επιστήμη και η θεραπεία δεν είναι πάντα σαφώς καθορισμένη. Η νέα έρευνα αλλάζει καθημερινά τις διαγνωστικές και θεραπευτικές ενδείξεις. Το euMEDLINE προσπαθεί να παρέχει ενημερωμένες και ακριβείς πληροφορίες που είναι αποδεκτές γενικά μέσα στα ιατρικά πρότυπα κατά την διάρκεια της δημοσίευσης. Εντούτοις, δεδομένου ότι η ιατρική επιστήμη αλλάζει συνεχώς και το ανθρώπινο λάθος είναι πάντα δυνατό, το euMEDLINE δεν μπορεί να διαβεβαιώσει ότι οι πληροφορίες που περιέχονται σε αυτό είναι ακριβείς ή πλήρεις, ούτε είναι υπεύθυνο για τυχόν παραλείψεις, λάθη ή για τα αποτελέσματα της χρησιμοποίησης αυτών των πληροφοριών.


Ο αναγνώστης πρέπει να επιβεβαιώσει τις πληροφορίες που περιέχονται στο euMEDLINE από άλλες πηγές πριν από τη χρήση και ιδιαίτερα από τους επαγγελματίες υγείας. Ειδικότερα, όλες οι δόσεις, οι ενδείξεις, και οι αντενδείξεις των φαρμάκων πρέπει να επιβεβαιωθούν στο πληροφοριακό ένθετο των συσκευασιών των φαρμάκων. Η χρήση των εμπορικών ονομασιών των φαρμάκων γίνεται αποκλειστικά για ενημερωτικούς-πληροφοριακούς λόγους και δεν υποδηλώνει μεροληψία υπέρ αυτών.


Το euMEDLINE δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνο, άμεσα ή έμμεσα, για τη ζημιά ή την επιπλοκή που μπορεί να προκύψει με την εφαρμογή των πληροφοριών που περιέχονται στις σελίδες του. Για κάθε απορία επικοινωνήστε μαζί μας μέσω e-mail.