Συνιστώμενες Θεραπείες για την πάθηση: Κολπικός Κνησμός

Αναζήτηση Θεραπειών - Παθήσεων:


Κολπικός Κνησμός Θεραπεία/ αντιμετώπιση

Όσον αφορά την πρόληψη και τη θεραπεία του κνησμού:
 • Αποφύγετε τη χρήση χρωματιστού ή αρωματικού χαρτί υγείας, καθώς και τα αφρόλουτρα
 • Αποφύγετε τη χρήση προϊόντων φροντίδας της ευαίσθητης περιοχής (σπρέι κι αφρόλουτρα)
 • Αλλάξτε ενδυμασία όσο το δυνατόν συντομότερα, σε περίπτωση που είναι νωπή, κυρίως το μαγιό μετά από κολύμπι και τα αθλητικά ρούχα μετά από σωματική άσκηση
 • Μετά από την ούρηση ή την αφόδευση, καθαρίστε την περιοχή είτε τοπικά είτε με νερό, εκτελώντας κινήσεις από πίσω προς τα εμπρός (από τον κόλπο προς τον πρωκτό)
 • Καταναλώστε γιαούρτι με προβιοτικά ή λάβετε δισκία lactobacillus acidophilus όταν κάνετε χρήση αντιβιοτικών. Συμβουλευτείτε τον ιατρό σας.
 • Διατηρείται την περιοχή των γεννητικών σας οργάνων στεγνή και καθαρή. Χρησιμοποιήστε απλό, άοσμο σαπούνι.
 • Αν πάσχετε από σακχαρώδη διαβήτη, προσπαθήστε να διατηρήσετε σε ικανοποιητικά επίπεδα τη γλυκόζη του ορού σας.
 • Αν είστε παχύσαρκος, προσπαθήστε να χάσετε βάρος.
 • Φοράτε βαμβακερά εσώρουχα ή καλσόν με βαμβακερή ραφή. Αποφύγετε τα συνθετικά ρούχα. Για νεογνά και νήπια, αλλάζετε συχνά τις πάνες τους.

Χρήσιμο θα ήταν επίσης να:
 • Αποφύγετε την υπεράσκηση, τη θερμότητα και τον υπερβολικό ιδρώτα
 • Αποφύγετε το ξύσιμο, διότι απλά θα επιδεινώσει την κατάσταση.
 • Καθυστερείστε τη σεξουαλική σας δραστηριότητα έως ότου βελτιωθούν τα συμπτώματά σας ή χρησιμοποιήστε κάποιο λιπαντικό κατά την ερωτική επαφή
 • Χρησιμοποιήστε προφυλακτικό, προκειμένου να αποφύγετε τη λήψη ή τη μετάδοση σεξουαλικά μεταδιδόμενων νοσημάτων.

Σε περίπτωση που γνωρίζετε ότι πάσχετε από κολπική λοίμωξη ζυμομυκήτων (μυκητισιακή λοίμωξη), μιας και τα συμπτώματα που σας εμφανίστηκαν, έχουν επαναληφθεί στο παρελθόν, δοκιμάστε τη χρήση φαρμακευτικών αλοιφών ή κολπικών υπόθετων, χωρίς τη συνταγή ιατρού.

Οι λοιμώξεις από ζυμομύκητες, δε θεωρούνται σεξουαλικά μεταδιδόμενη λοίμωξη. Ωστόσο έχει παρατηρηθεί κνησμός και σε αρκετούς άνδρες, όπως κι ερύθημα μετά από σεξουαλική επαφή. Αν σας συμβεί κάτι τέτοιο ή αν παρουσιάζετε υποτροπιάζουσες, αδιευκρίνιστες λοιμώξεις, ίσως χρειαστεί εσείς κι ο σύντροφός σας να λάβετε αγωγή. Συμβουλευτείτε τον ιατρό σας.

Αν ο κνησμός σχετίζεται με την εμμηνόπαυση, ο ιατρός ενδεχομένως να σας συστήσει οιστρογονικές κολπικές αλοιφές ή δισκία.

Διδάξτε στα παιδιά να αντιστέκονται και να καταγγείλουν οποιαδήποτε απόπειρα σεξουαλικής παρενόχλησης. Μην αφαιρέσετε οποιοδήποτε ξένο αντικείμενο από τον κόλπο ενός παιδιού. Σπεύσατε άμεσα σε κάποιον ειδικό, προκειμένου να αφαιρέσει το ξένο αντικείμενο από το παιδί.


























Σοβαρή Υπενθύμιση:

Οι πληροφορίες που περιέχονται στο www.eumedline.eu έχουν σαν μοναδικό σκοπό την ενημέρωση και δεν αποτελούν πρόταση για οποιαδήποτε ιατρική-διαγνωστική εξέταση ή θεραπεία. Προτείνεται τα ανωτέρω να γίνονται σε συνεννόηση με τον γιατρό σας η άλλους επαγγελματίες υγείας.


Η ιατρική είναι μια συνεχώς μεταβαλλόμενη επιστήμη και η θεραπεία δεν είναι πάντα σαφώς καθορισμένη. Η νέα έρευνα αλλάζει καθημερινά τις διαγνωστικές και θεραπευτικές ενδείξεις. Το euMEDLINE προσπαθεί να παρέχει ενημερωμένες και ακριβείς πληροφορίες που είναι αποδεκτές γενικά μέσα στα ιατρικά πρότυπα κατά την διάρκεια της δημοσίευσης. Εντούτοις, δεδομένου ότι η ιατρική επιστήμη αλλάζει συνεχώς και το ανθρώπινο λάθος είναι πάντα δυνατό, το euMEDLINE δεν μπορεί να διαβεβαιώσει ότι οι πληροφορίες που περιέχονται σε αυτό είναι ακριβείς ή πλήρεις, ούτε είναι υπεύθυνο για τυχόν παραλείψεις, λάθη ή για τα αποτελέσματα της χρησιμοποίησης αυτών των πληροφοριών.


Ο αναγνώστης πρέπει να επιβεβαιώσει τις πληροφορίες που περιέχονται στο euMEDLINE από άλλες πηγές πριν από τη χρήση και ιδιαίτερα από τους επαγγελματίες υγείας. Ειδικότερα, όλες οι δόσεις, οι ενδείξεις, και οι αντενδείξεις των φαρμάκων πρέπει να επιβεβαιωθούν στο πληροφοριακό ένθετο των συσκευασιών των φαρμάκων. Η χρήση των εμπορικών ονομασιών των φαρμάκων γίνεται αποκλειστικά για ενημερωτικούς-πληροφοριακούς λόγους και δεν υποδηλώνει μεροληψία υπέρ αυτών.


Το euMEDLINE δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνο, άμεσα ή έμμεσα, για τη ζημιά ή την επιπλοκή που μπορεί να προκύψει με την εφαρμογή των πληροφοριών που περιέχονται στις σελίδες του. Για κάθε απορία επικοινωνήστε μαζί μας μέσω e-mail.