Συνιστώμενες Θεραπείες για την πάθηση: Κνησμός της βουβωνικής χώρας

Αναζήτηση Θεραπειών - Παθήσεων:


Κνησμός της βουβωνικής χώρας Θεραπεία/ αντιμετώπιση

Ο κνησμός της βουβωνικής χώρας συνήθως ανταποκρίνεται στην αυτοφροντίδα, εντός μερικών εβδομάδων:

  • Διατηρείτε το δέρμα στεγνό και καθαρό
  • Μη φοράτε ρουχισμό που μπορεί να προκαλέσει τριβή κι ερεθισμό της περιοχής
  • Εφαρμόστε τοπικά αντιμυκητιακές ή αφυγραντικές πούδρες (χωρίς ιατρική συνταγή), όπως αυτές που περιέχουν ως ενεργό συστατικό τη μικοναζόλη, τη κλοτριμαζόλη ή τη τολναφτάτη.

Σοβαρές λοιμώξεις, συχνά υποτροπιάζουσες ή λοιμώξεις που διαρκούν πέρα των 2 εβδομάδων, απαιτούν περαιτέρω αγωγή από τον ιατρό σας. Συνταγή πιο ισχυρών φαρμακευτικών σκευασμάτων, προφανώς απαιτείται, όπως αυτών που περιέχουν κετοκοναζόλη ή τερμπιναφίνη ή per os αντιμυκητιασιακά δισκία. Αντιβιοτική αγωγή χρήζει όταν επιπλέκεται στη μυκητισιακή λοίμωξη και βακτηριακή (όπως για παράδειγμα, λόγω εκδοράς της περιοχής).


Σοβαρή Υπενθύμιση:

Οι πληροφορίες που περιέχονται στο www.eumedline.eu έχουν σαν μοναδικό σκοπό την ενημέρωση και δεν αποτελούν πρόταση για οποιαδήποτε ιατρική-διαγνωστική εξέταση ή θεραπεία. Προτείνεται τα ανωτέρω να γίνονται σε συνεννόηση με τον γιατρό σας η άλλους επαγγελματίες υγείας.


Η ιατρική είναι μια συνεχώς μεταβαλλόμενη επιστήμη και η θεραπεία δεν είναι πάντα σαφώς καθορισμένη. Η νέα έρευνα αλλάζει καθημερινά τις διαγνωστικές και θεραπευτικές ενδείξεις. Το euMEDLINE προσπαθεί να παρέχει ενημερωμένες και ακριβείς πληροφορίες που είναι αποδεκτές γενικά μέσα στα ιατρικά πρότυπα κατά την διάρκεια της δημοσίευσης. Εντούτοις, δεδομένου ότι η ιατρική επιστήμη αλλάζει συνεχώς και το ανθρώπινο λάθος είναι πάντα δυνατό, το euMEDLINE δεν μπορεί να διαβεβαιώσει ότι οι πληροφορίες που περιέχονται σε αυτό είναι ακριβείς ή πλήρεις, ούτε είναι υπεύθυνο για τυχόν παραλείψεις, λάθη ή για τα αποτελέσματα της χρησιμοποίησης αυτών των πληροφοριών.


Ο αναγνώστης πρέπει να επιβεβαιώσει τις πληροφορίες που περιέχονται στο euMEDLINE από άλλες πηγές πριν από τη χρήση και ιδιαίτερα από τους επαγγελματίες υγείας. Ειδικότερα, όλες οι δόσεις, οι ενδείξεις, και οι αντενδείξεις των φαρμάκων πρέπει να επιβεβαιωθούν στο πληροφοριακό ένθετο των συσκευασιών των φαρμάκων. Η χρήση των εμπορικών ονομασιών των φαρμάκων γίνεται αποκλειστικά για ενημερωτικούς-πληροφοριακούς λόγους και δεν υποδηλώνει μεροληψία υπέρ αυτών.


Το euMEDLINE δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνο, άμεσα ή έμμεσα, για τη ζημιά ή την επιπλοκή που μπορεί να προκύψει με την εφαρμογή των πληροφοριών που περιέχονται στις σελίδες του. Για κάθε απορία επικοινωνήστε μαζί μας μέσω e-mail.