Συνιστώμενες Θεραπείες για την πάθηση: Αταξία

Αναζήτηση Θεραπειών - Παθήσεων:


Αταξία Θεραπεία/ αντιμετώπιση


Εκτός από κάποιες επίκτητες και αντιστρέψιμες μορφές αταξίας όπως περιγράφτηκαν αρχικά, δεν υπάρχει προληπτική θεραπεία για την προϊούσα μορφή της ασθένειας, ή για εκείνες που είναι αποτέλεσμα κακώσεων του εγκεφάλου ή του νωτιαίου μυελού από ατύχημα. Αντισπασμωδικά και/ή αντισπασμικά φάρμακα, και παυσίπονα για κάποιες επώδυνες νευροπάθειες, μπορεί να θέσουν υπό έλεγχο και να ανακουφίσουν τα συμπτώματα σε κάποιες υποκατηγορίες αταξίας. Αναπηρικό καροτσάκι, μηχανισμοί που υποβοηθούν το βάδισμα και βοηθητικά ομιλίας μπορεί να απαιτηθούν κατά τα διαφορετικά στάδια της προϊούσας μορφής αταξίας.


Ομάδα θεραπείας


Νευρολόγοι και γενετιστές βρίσκονται στην πρώτη γραμμή των ειδικών για τη θεραπεία της αταξίας, μαζί με εξειδικευμένες νοσοκόμες και θεραπευτές. Και οι νευρολόγοι και οι γενετιστές συνήθως συμμετέχουν στη ακριβή διάγνωση του τύπου της αταξίας. Οι νευρολόγοι και οι άλλοι γιατροί παρέχουν θεραπεία για τα συμπτώματα της ασθένειας. Στα καθήκοντα του γενετιστή είναι η γενετική συμβουλευτική και η εκτίμηση των κινδύνων στα άτομα χωρίς συμπτώματα αλλά με οικογενειακό ιστορικό.
Σοβαρή Υπενθύμιση:

Οι πληροφορίες που περιέχονται στο www.eumedline.eu έχουν σαν μοναδικό σκοπό την ενημέρωση και δεν αποτελούν πρόταση για οποιαδήποτε ιατρική-διαγνωστική εξέταση ή θεραπεία. Προτείνεται τα ανωτέρω να γίνονται σε συνεννόηση με τον γιατρό σας η άλλους επαγγελματίες υγείας.


Η ιατρική είναι μια συνεχώς μεταβαλλόμενη επιστήμη και η θεραπεία δεν είναι πάντα σαφώς καθορισμένη. Η νέα έρευνα αλλάζει καθημερινά τις διαγνωστικές και θεραπευτικές ενδείξεις. Το euMEDLINE προσπαθεί να παρέχει ενημερωμένες και ακριβείς πληροφορίες που είναι αποδεκτές γενικά μέσα στα ιατρικά πρότυπα κατά την διάρκεια της δημοσίευσης. Εντούτοις, δεδομένου ότι η ιατρική επιστήμη αλλάζει συνεχώς και το ανθρώπινο λάθος είναι πάντα δυνατό, το euMEDLINE δεν μπορεί να διαβεβαιώσει ότι οι πληροφορίες που περιέχονται σε αυτό είναι ακριβείς ή πλήρεις, ούτε είναι υπεύθυνο για τυχόν παραλείψεις, λάθη ή για τα αποτελέσματα της χρησιμοποίησης αυτών των πληροφοριών.


Ο αναγνώστης πρέπει να επιβεβαιώσει τις πληροφορίες που περιέχονται στο euMEDLINE από άλλες πηγές πριν από τη χρήση και ιδιαίτερα από τους επαγγελματίες υγείας. Ειδικότερα, όλες οι δόσεις, οι ενδείξεις, και οι αντενδείξεις των φαρμάκων πρέπει να επιβεβαιωθούν στο πληροφοριακό ένθετο των συσκευασιών των φαρμάκων. Η χρήση των εμπορικών ονομασιών των φαρμάκων γίνεται αποκλειστικά για ενημερωτικούς-πληροφοριακούς λόγους και δεν υποδηλώνει μεροληψία υπέρ αυτών.


Το euMEDLINE δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνο, άμεσα ή έμμεσα, για τη ζημιά ή την επιπλοκή που μπορεί να προκύψει με την εφαρμογή των πληροφοριών που περιέχονται στις σελίδες του. Για κάθε απορία επικοινωνήστε μαζί μας μέσω e-mail.