Συνιστώμενες Θεραπείες για την πάθηση: Ανοσμία

Αναζήτηση Θεραπειών - Παθήσεων:


Ανοσμία Θεραπεία/ αντιμετώπιση

Η διακοπή του καπνίσματος είναι το πρώτο βήμα. Πολλοί καπνιστές που σταματούν το κάπνισμα, ανακαλύπτουν νέες γεύσεις τόσο ενθουσιωδώς που αμέσως παίρνουν βάρος. Η μείωση της έκθεσης σε άλλους ερεθιστικούς παράγοντες του ρινικού βλεννογόνου και η θεραπευτική αντιμετώπιση αλλεργιών του αναπνευστικού ή χρόνιων λοιμώξεων του ανώτερου αναπνευστικού, θα αποδειχτούν ευεργετικές. Τα κορτικοστεροειδή είναι ιδιαίτερα χρήσιμα σε αυτές τις περιπτώσεις.


Εναλλακτικές θεραπείες

Η εύρεση και η θεραπευτική αντιμετώπιση της απώλειας της όσφρησης αποτελεί την πρώτη προσέγγιση της φυσικής ιατρικής (naturopathic medicine). Αν η αιτία είναι η ρινίτιδα, η θεραπευτική αντιμετώπιση της οξείας ρινίτιδος με σταθεροποιητές των σιτευτικών κυττάρων και αποσυμφορητικά φυτικής προέλευσης μπορεί να προσφέρουν κάποια ανακούφιση καθώς το σώμα θεραπεύεται. Αν είναι παρούσα χρόνια ρινίτιδα, αυτή συχνά σχετίζεται με κάποιον ερεθιστικό παράγοντα του περιβάλλοντος ή με αλλεργίες οφειλόμενες σε τροφές. Η απομάκρυνση αυτών των αιτιολογικών παραγόντων αποτελεί το πρωταρχικό βήμα για την ίαση. Εισπνεόμενοι ατμοί μαζί με αιθέρια έλαια προσφέρουν ανακούφιση από την απόφραξη και ένα ήπιο ερεθισμό των ρινικών βλεννογόνων. Η ρινική απόφραξη μπορεί ενίοτε να διορθωθεί με την εφαρμογή ειδικής ρινικής θεραπείας (naso-specific therapy). Αυτή συνιστά έναν τρόπο αναδιάταξης των ρινικών κοιλοτήτων. Η απόφραξη οφειλόμενη σε πολύποδες μπορεί να αντιμετωπιστεί με ιατρική χρήση θεραπευτικών βοτάνων καθώς και με υδροθεραπεία. Η καταστροφή των οσφρητικών νεύρων ενδεχομένως να μην είναι αναστρέψιμη. Ορισμένες οσφρητικές διαταραχές, όπως το να καταστεί η αίσθηση της όσφρησης πιο έντονη, μπορούν να διορθωθούν με την εφαρμογή μεθόδων της ομοιοπαθητικής ιατρικής.


Σοβαρή Υπενθύμιση:

Οι πληροφορίες που περιέχονται στο www.eumedline.eu έχουν σαν μοναδικό σκοπό την ενημέρωση και δεν αποτελούν πρόταση για οποιαδήποτε ιατρική-διαγνωστική εξέταση ή θεραπεία. Προτείνεται τα ανωτέρω να γίνονται σε συνεννόηση με τον γιατρό σας η άλλους επαγγελματίες υγείας.


Η ιατρική είναι μια συνεχώς μεταβαλλόμενη επιστήμη και η θεραπεία δεν είναι πάντα σαφώς καθορισμένη. Η νέα έρευνα αλλάζει καθημερινά τις διαγνωστικές και θεραπευτικές ενδείξεις. Το euMEDLINE προσπαθεί να παρέχει ενημερωμένες και ακριβείς πληροφορίες που είναι αποδεκτές γενικά μέσα στα ιατρικά πρότυπα κατά την διάρκεια της δημοσίευσης. Εντούτοις, δεδομένου ότι η ιατρική επιστήμη αλλάζει συνεχώς και το ανθρώπινο λάθος είναι πάντα δυνατό, το euMEDLINE δεν μπορεί να διαβεβαιώσει ότι οι πληροφορίες που περιέχονται σε αυτό είναι ακριβείς ή πλήρεις, ούτε είναι υπεύθυνο για τυχόν παραλείψεις, λάθη ή για τα αποτελέσματα της χρησιμοποίησης αυτών των πληροφοριών.


Ο αναγνώστης πρέπει να επιβεβαιώσει τις πληροφορίες που περιέχονται στο euMEDLINE από άλλες πηγές πριν από τη χρήση και ιδιαίτερα από τους επαγγελματίες υγείας. Ειδικότερα, όλες οι δόσεις, οι ενδείξεις, και οι αντενδείξεις των φαρμάκων πρέπει να επιβεβαιωθούν στο πληροφοριακό ένθετο των συσκευασιών των φαρμάκων. Η χρήση των εμπορικών ονομασιών των φαρμάκων γίνεται αποκλειστικά για ενημερωτικούς-πληροφοριακούς λόγους και δεν υποδηλώνει μεροληψία υπέρ αυτών.


Το euMEDLINE δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνο, άμεσα ή έμμεσα, για τη ζημιά ή την επιπλοκή που μπορεί να προκύψει με την εφαρμογή των πληροφοριών που περιέχονται στις σελίδες του. Για κάθε απορία επικοινωνήστε μαζί μας μέσω e-mail.