OMIΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ


«Κάπνισμα: Παγκόσμιο Κοινωνικό και Οικονομικό σκάνδαλο» είναι το θέμα της Ομιλίας που θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 31 Οκτωβρίου και ώρα 18.30 στην αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου «Δήμαρχος Β. Γκατσόπουλος» στην οδό Διονύσου και Μυρσίνης στην Κηφισιά. Διοργανωτές της ομιλίας είναι ο Δήμος Κηφισιάς και το ΙΑΣΩ General.

Συντονιστής και ομιλητής της εκδήλωσης θα είναι ο κ Τζάννες Σπυρίδων, Πνευμονολόγος, Διευθυντής του Πνευμονολογικού τμήματος ΙΑΣΩ General. Ομιλητές επίσης θα είναι οι Πνευμονολόγοι του ΙΑΣΩ General κ.κ. Καραβά Εριφύλη και Καρύδη Παναγιώτα. Η εκδήλωση είναι ανοιχτή για το κοινό και αφορά άμεσα τον καθένα από μας, με την ιδιότητα είτε του ενεργητικού είτε του παθητικού καπνιστή.
Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνείτε στα τηλέφωνα 210 623 1638, 210 650 2660.

Το κάπνισμα βλάπτει σχεδόν κάθε σύστημα του οργανισμού, προκαλώντας μεγάλη νοσηρότητα, κακή ποιότητα ζωής και πρώιμη θνησιμότητα. Ο καπνός του τσιγάρου περιέχει πάνω από 4000 διαφορετικές χημικές ουσίες εκ των οποίων πολλές είναι τοξικές και καρκινογόνες. Το παθητικό κάπνισμα ενέχει τους ίδιους κινδύνους.

Παρά την ανωτέρω τεκμηριωμένη επιστημονική γνώση και τις αυξανόμενες αντικαπνιστικές εκστρατείες , οι μηχανισμοί προώθησης του καπνίσματος συνεχίζουν να λειτουργούν, καθιστώντας έτσι το κάπνισμα την κύρια αιτία οικονομικής επιβάρυνσης των ασφαλιστικών οργανισμών αλλά και της ίδιας της κοινωνίας. Η διακοπή του καπνίσματος για πολλούς είναι μια δύσκολη υπόθεση λόγω των εθιστικών ιδιοτήτων της νικοτίνης, που είναι παρόμοιες με αυτές της κοκαΐνης. 50% των καπνιστών δηλώνουν πως επιθυμούν να διακόψουν το κάπνισμα και μάλιστα πολλοί από αυτούς έχουν προσπαθήσει αρκετές φορές, όμως μόνο το 3% καταφέρνει να το επιτύχει χωρίς κάποιου είδους βοήθεια.

Τα Ιατρεία Διακοπής Καπνίσματος προσφέρουν ουσιαστική βοήθεια στους καπνιστές, που επιθυμούν να διακόψουν το κάπνισμα. Στο Ιατρείο Διακοπής Καπνίσματος του ΙΑΣΩ General εξειδικευμένοι πνευμονολόγοι ανάλογα με το βαθμό εξάρτησης από τη νικοτίνη, το ιατρικό ιστορικό και τον έλεγχο του αναπνευστικού και καρδιολογικού συστήματος του καπνιστή, τόσο μέσω συμβουλευτικής καθοδήγησης όσο και μέσω φαρμακευτικής αγωγής (όταν κρίνεται αναγκαία), συνδράμουν στο να απαλλαγείτε από τη βλαβερή αυτή συνήθεια.


    Στην κορυφή