ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΕΒΕΑ Ο Δ. ΦΙΛΙΩΤΗΣ


Υποψήφιος στο εμπορικό τμήμα του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθήνας (Ε.Β.Ε.Α) είναι ο Διονύσιος Φιλιώτης, φαρμακοποιός και Πρόεδρος της Φαρμασέρβ - Λίλλυ. Ο Διονύσιος Φιλιώτης είναι επίσης Πρόεδρος του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ) τα τελευταία έξι χρόνια.

Οι επιμελητηριακές εκλογές θα διεξαχθούν 3,4 και 5 Δεκεμβρίου 2011. Στις εκλογές συμμετέχει μόνο ένας συνδυασμός, η «Ενωμένη Επιχειρηματικότητα» με επικεφαλής τον νυν Πρόεδρο, Κωνσταντίνο Μίχαλο.

Η ύπαρξη ενός ενιαίου και πολυσυλλεκτικού ψηφοδελτίου αποτέλεσε ισχυρό κίνητρο και βάρυνε αποφασιστικά στην απόφαση του Διονυσίου Φιλιώτη να θέσει υποψηφιότητα. Η ενότητα δράσης αποτελεί μία από τις βασικές του προτεραιότητες.

Οι εποχές, όπως αναφέρει ο Πρόεδρος της Φαρμασέρβ - Λίλλυ, που ο καθένας από μας ζούσε στον μικρόκοσμό του, ενδιαφερόταν μόνο για την επιχείρησή του και τον κλάδο του και δεν είχε επαφή με την κοινωνία, έχουν περάσει ανεπιστρεπτί.

«Σήμερα πλήττεται συνολικά η πραγματική οικονομία. Όλοι μας έχουμε τις ίδιες ανησυχίες, αντιμετωπίζουμε τα ίδια προβλήματα. Οφείλουμε, λοιπόν, να εργαστούμε συλλογικά και με συνέπεια για την εξεύρεση κοινών λύσεων, που θα είναι «win win», επωφελείς για όλους: Κοινωνία, Πολιτεία, Επιχειρήσεις»

Σύμφωνα με τον Διονύσιο Φιλιώτη, «η μέριμνα και η διασφάλιση των θέσεων εργασίας για όλους τους εργαζομένους που σήμερα απασχολούμε και η επιστροφή της ελληνική οικονομίας σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης, το συντομότερο δυνατό, αποτελούν προαπαιτούμενο για την διατήρηση και αύξηση της απασχόλησης και την κοινωνική συνοχή».

Στο πλαίσιο αυτό, οι επιχειρήσεις στο σύνολό τους θα πρέπει να υιοθετήσουν Κώδικα Δεοντολογίας, καθώς αυτός αποτελεί εκτός από ηθική υποχρέωση και ευφυή πρακτική για τον επιχειρηματικό τομέα, τους κυβερνώντες και την κοινωνία. Ο Κώδικας Δεοντολογίας του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδας (ΣΦΕΕ), όπως εξηγεί ο Διονύσιος Φιλιώτης, διαμορφώνει ένα ασφαλές πλαίσιο για την παροχή ακριβούς, αξιόπιστης και αντικειμενικής πληροφόρησης σχετικά με τα φαρμακευτικά προϊόντα, τα οποία αποτελούν κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα, και τις νέες εξελίξεις της έρευνας και της τεχνολογίας. Η έννοια της Δεοντολογίας μεταφρασμένη για κάθε κλάδο είναι απαραίτητη για τη σωστή λειτουργία της αγοράς.

“Η πολυετής εμπειρία μου, ως Πρόεδρος του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδας (ΣΦΕΕ), έχει αποδείξει ότι ακόμα και στα πιο δύσκολα προβλήματα, όπως αυτά της πολιτικής Υγείας, η αποφασιστικότητα, η υπευθυνότητα, οι ξεκάθαρες θέσεις, η διαπραγματευτική ικανότητα και η συνεχής επαφή με τα προβλήματα της κοινωνίας, αποτελούν τη μόνη επιλογή για έξοδο της χώρας από την κρίση. Δεν έχουμε χρόνο να περιμένουμε”





    Στην κορυφή