ΥΠΟ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΣΗΜΕΡΑ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΥ


Μετά από μαζική γενική συγκέντρωση στα Επείγοντα του νοσοκομείου ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ αποφασίστηκε ομόφωνα και ανακοινώθηκε:

"1) Από αυτή τη στιγμή τελούν υπό κατάληψη τα κεντρικά γραφεία της Διοίκησης του ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΥ, αναστέλλεται κάθε λειτουργία τους και
ματαιώνεται η προγραμματισμένη για σήμερα συνεδρίαση του ΔΣ του νοσοκομείου για το νέο Οργανισμό. Δεν αναγνωρίζουμε τις προτάσεις που μειώνουν κατά εκατοντάδες το οργανικό προσωπικό και δημιουργούν Τμήματα μαμούθ που θα λειτουργήσουν σε βάρος του προσωπικού και των ασθενών.
2) Απαιτούμε να μην εκχωρηθεί καμία κλίνη στις ιδιωτικές ασφαλιστικές.
3) Κατάργηση όλων των εργολαβιών και πρόσληψη των εργαζομένων στις εργολαβίες με σχέσεις σταθερής και μόνιμης δουλειάς. Όχι στις χαριστικές παροχές στους εργολάβους. Ταυτόχρονα, απαιτούμε από την κυβέρνηση να πάρει πίσω το νέο σφαγείο μισθολογίου - βαθμολογίου και τα άγρια φορολογικά μέτρα που συνυπέγραψε με την τρόικα και την Ε.Ε.
4) Να πάρει πίσω άμεσα η Διοίκηση προηγούμενη απόφασή της, με βάση την οποία ζητάει μέσω ΜΚΟ εργαζόμενους με όρους δουλείας (5μηνες συμβάσεις με 625 μεικτά) και να προσλάβει μόνιμο προσωπικό. Καλούμε σε γενικό ξεσηκωμό και όλα τα υγειονομικά σωματεία να πάρουν αντίστοιχες αποφάσεις."



    Στην κορυφή