ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΦΑΡΜΑΚΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΟΠΥΥ


"Έχει ήδη ανακοινωθεί ότι ο ΕΟΠΥΥ ανέλαβε την προμήθεια και διανομή των φαρμάκων υψηλού κόστους. Προκειμένου να σταματήσει η ταλαιπωρία μεγάλων ομάδων ασθενών ασφαλισμένων ο ΕΟΠΥΥ εξασφάλισε σε μικρό σχετικά χρονικό διάστημα την προμήθεια των φαρμάκων αυτών σε ποσότητες αρκετές για να καλύψουν τις ανάγκες όλων των ασθενών." Τα παραπάνω ανακοίνωσε σήμερα ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ Γ. Βουδούρης και πρόσθεσε:

"Τις δύο πρώτες ημέρες χορήγησης των επιπλέον φαρμάκων εξυπηρετήθηκαν από τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ πάνω από 5.000 ασφαλισμένοι με χρόνιες παθήσεις. Η κατάσταση που παρατηρήθηκε την πρώτη ημέρα λόγω της αθρόας προσέλευσης έχει ήδη ομαλοποιηθεί καθώς ο Οργανισμός έχει προμηθευτεί το σύνολο των φαρμάκων που του ζητήθηκαν έχοντας ως στόχο τη διασφάλιση της Υγείας των ασφαλισμένων.

Επιπλέον, στην πρώτη ομάδα φαρμακείων που ανακοινώσαμε στις 05 Ιουνίου προστίθενται και πέντε ακόμη φαρμακεία στις Μονάδες Υγείας Αγίας Παρασκευής, Καλλιθέας, Περιστερίου και Χαλανδρίου, ενώ ολοκληρώνονται άμεσα οι εργασίες διαμόρφωσης των φαρμακείων των Μονάδων Υγείας Αλεξάνδρας και Τούμπας Θεσσαλονίκης.

Διευκρινίζεται ότι τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ διαθέτουν συγκεκριμένα σκευάσματα που ορίζει η νομοθεσία. Για το λόγο αυτό οι ασφαλισμένοι πρέπει πρώτα να ενημερώνονται σχετικά με τα σκευάσματα που χορηγούνται από τα φαρμακεία του Οργανισμού και τα σημεία χορήγησης είτε από τους ιατρούς είτε κάνοντας χρήση της τηλεφωνικής γραμμής 184 και της ιστοσελίδας του ΕΟΠΥΥ είτε στα κατά τόπους φαρμακεία μας και τις Υγειονομικές Μονάδες.

Οι ασφαλισμένοι της επαρχίας προμηθεύονται τα φάρμακα του καταλόγου από τις κατά τόπους μονάδες υγείας του ΕΟΠΥΥ, μόνο μετά από παραγγελία."


    Στην κορυφή