XΙΛΙΑΔΕΣ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΜΑΣ ΣΤΗΡΙΞΑΝ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΣΕΒΔΙΚΑΛΗ


Το κάλεσμα ανθρωπιάς και αλληλεγγύης του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών ενστερνίστηκαν χιλιάδες ανθρώπων που ανταποκρίθηκαν στη στήριξη του Γιάννη Σεβδικαλή, του νεαρού που στις 10 Οκτωβρίου 2012 έχασε τα δυο του πόδια σε ατύχημα στις γραμμές του τρένου στο Γκάζι.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, καλώντας όλους τους πολίτες να στηρίξουν την αγορά τεχνητών μελών και την αποκατάσταση του νεαρού παιδιού, άνοιξε ειδικό τραπεζικό λογαριασμό από 2/11/2012 ως τις 21/11/2012 για τη συγκέντρωση χρημάτων που θα βοηθήσουν την πλήρη αποκατάσταση του άτυχου νεαρού. Στις 19 αυτές μέρες εκατοντάδες πολίτες κατέθεσαν πραγματικά τον οβολό τους, όχι από το περίσσευμα της τσέπης τους αλλά της καρδιάς τους. Με καταθέσεις των πέντε, και εφτά ευρώ συγκεντρώθηκε ένα συνολικό ποσό από 39.653,99 ευρώ από χιλιάδες πολίτες που στήριξαν αυτή την προσπάθεια

«Πολλοί συνάνθρωποί μας με μικρά ποσά και μεγάλη αγάπη συγκέντρωσαν μέσα από τον Ιατρικού Σύλλογο Αθηνών σχεδόν σαράντα χιλιάδες ευρώ. Όπου υπάρχει πόνος, θα είμαστε κοντά. Όπου υπάρχει πρόβλημα, θα προσπαθούμε να δίνουμε λύση, να δίνουμε ελπίδα σε κάθε συνάνθρωπό μας που μας έχει ανάγκη. Σε καταστάσεις που δε μπορεί να αντιμετωπίσει το κράτος, ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών δίνει το δικό του παρόν, με τους τρόπους που ανοίγει στην κοινωνία. Στη θέση που βρέθηκε ο Γιάννης, μπορεί αύριο να βρεθεί το δικό μας παιδί, ο δικός μας ασθενής, ο δικός μας άνθρωπος. Και τότε θα μπορούμε να καταλάβουμε πόσο σημαντική είναι η αλληλεγγύη, η κοινωνική συνοχή, η ιατρική διακονία – με τους 246 εθελοντές γιατρούς μας– με το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής, με τους χιλιάδες συνανθρώπους μας που συμπορεύονται μαζί μας σε κάθε δράση και πράξη εθελοντισμού και ανθρωπισμού» δήλωσε σήμερα ο Πρόεδρος του ΙΣΑ κος Γιώργος Πατούλης κατά την επίσκεψη στο Γιάννη Σεβδικαλή για να του ευχηθεί καλή αποκατάσταση και να του επιδώσει την τραπεζική επιταγή αγάπης των χιλιάδων συμπολιτών.


Ο κος Πατούλης, κατά την επίσκεψή του, διαβεβαίωσε το Γιάννη, ότι σε όλη την πορεία της αποκατάστασής του ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών θα είναι κοντά του. Ταυτόχρονα ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου δήλωσε ότι οι ακρωτηριαστικές περικοπές στο χώρο της Υγείας έπληξαν πρώτα και πάνω από όλα την υγεία και την επιβίωση των Ατόμων με Αναπηρία: οι εξειδικευμένες φαρμακευτικές αγωγές αποσύρονται από το ελληνικό εμπόριο, θεραπείες υποκατάστασης και φάρμακα υψηλού κόστους εκλείπουν, τα ασφαλιστικά ταμεία που αρνούνται να εγκρίνουν ζωτικής σημασίας εργαστηριακές εξετάσεις, διαγνωστικούς ελέγχους και θεραπείες, τα νοσοκομεία στερούνται πια βασικού εξοπλισμού για να αντιμετωπίσουν ασθενείς με χρόνια νοσήματα…. και σε όλα αυτά, επιπλέον κόβονται τα επιδόματα αναπηρίας, νομοθετούνται περικοπές συντάξεων και κατάργηση των δώρων, κλείνουν ιδρύματα... Σε αυτή την Ελλάδα, ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών δίνει το δικό του αγώνα για την προσβασιμότητα, την ένταξη και την ιατρική περίθαλψη των ΑμεΑ.
    Στην κορυφή