ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΜΠΑΛΟΝΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΑΒΗΤΗ


Ο Διαβήτης εξαπλώνεται παγκοσμίως με αυξανόμενο ρυθμό. Εκτιμάται ότι έως το 2030 θα πάσχουν από Διαβήτη 430 εκατομμύρια άνθρωποι, δηλαδή περίπου το 8% του συνολικού πληθυσμού της γης.

O Διαβήτης αποτελεί μια κλινική κατάσταση που μπορεί να παρατηρηθεί σε όλες τις ηλικίες και προκαλεί πολλά προβλήματα υγείας σε βάθος χρόνου, όπως καρδιακή προσβολή, εγκεφαλικό επεισόδιο και επιπλοκές στους οφθαλμούς, τους νεφρούς και τα περιφερικά νεύρα.

Στο πλαίσιο της προσπάθειας ενίσχυσης της ευαισθητοποίησης για το Διαβήτη και υποστήριξης της Παγκόσμιας Ημέρας Διαβήτη, η sanofi-aventis ζητά από ανθρώπους σε ολόκληρο τον κόσμο να πετύχουν μαζί περισσότερα και να στείλουν το δικό τους μήνυμα απελευθερώνοντας όσα περισσότερα «ηλεκτρονικά» μπαλόνια (e-balloons) μπορούν.

Η πρωτοβουλία για την απελευθέρωση των «ηλεκτρονικών» μπαλονιών αποτελεί μέρος της καμπάνιας «Μαζί, Πετυχαίνουμε Περισσότερα», που θα πραγματοποιηθεί σε περισσότερες από 30 χώρες. Σκοπός είναι να γίνουν γνωστά εκπαιδευτικά μηνύματα ζωτικής σημασίας για το Διαβήτη και να βελτιωθεί η πρόληψη και η αντιμετώπιση του σε όφελος των εκατομμυρίων ατόμων με Διαβήτη σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης.

Στην Ελλάδα οι πρωτοβουλίες αυτές τελούν υπό την αιγίδα της Ελληνικής Διαβητολογικής Εταιρείας (ΕΔΕ). «Προσβλέπουμε στην ευρύτερη δυνατή διάδοση των στοιχείων που σήμερα έχουμε στη διάθεσή μας για το Σακχαρώδη Διαβήτη ώστε να κινητοποιήσουμε τους συνανθρώπους μας να πορευθούν μαζί μας για να πολλαπλασιάσουμε τα οφέλη τόσο για την πρόληψη, όσο και τη θεραπεία της νόσου», επισημαίνει ο Πρόεδρος της ΕΔΕ κ. Γιάννης Ιωαννίδης.


Απελευθερώστε κι εσείς ένα «ηλεκτρονικό» μπαλόνι στο
www.balloons-4-diabetes.gr


    Στην κορυφή