ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΦΑΡΜΑΚΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕ ΤΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ


Εκατοντάδες πολίτες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα Αγάπης προς το Συνάνθρωπο και συμμετείχαν στη δράση του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής και του ΣΚΑΙ "Όλοι μαζί μπορούμε και στην Υγεία" που πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη των Δήμων Αμαρουσίου, Καλλιθέας και Φιλοθέης-Ψυχικού.

Η προσέλευση του κόσμου ήταν αθρόα. Χιλιάδες φάρμακα συγκεντρώθηκαν σε 3 κεντρικές πλατείες στην Καλλιθέα, στο Μαρούσι και στο Ψυχικό από πολίτες που προσέρχονταν σωρηδόν για να στηρίξουν το έργο του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής, και να προσφέρουν, όχι εκ του περισσεύματος των φαρμάκων τους αλλά εκ του περισσεύματος της καρδιάς τους. Άνθρωποι που έχασαν τους δικούς τους ανθρώπους κατέθεσαν φάρμακα πανάκριβα και σπάνια για να σώσουν κάποιον άλλο συνάνθρωπο που τα έχει ανάγκη. Νέοι άνεργοι και ανασφάλιστοι προσέφεραν ένα ή δύο κουτιά φάρμακα λέγοντας: αυτό μπορώ - δεν έχω δουλειά - δεν έχω λεφτά για κάτι παραπάνω. Αυτό μπορώ και το δίνω με την καρδιά μου. Οικογένειες ολόκληρες, ακόμη και μικρά παιδιά αγόρασαν από το χαρτζιλίκι τους φάρμακα για το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής.

Το ΙΑΤΡΕΙΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ που ίδρυσαν η Ιερά Αρχιεπισκοπής Αθηνών, η ΜΚΟ της «Αποστολή» και ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ), έκαναν έκκληση ανθρωπιάς σε μια πρόσκληση συλλογής φαρμάκων σε συνεργασία με το ραδιοφωνικό/τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ και την υποστήριξη της τοπικής αυτοδιοίκησης, για την ιατροοφαρμακευτική περίθαλψη ανασφάλιστων, αστέγων και οικονομικά εξαθλιωμένων ασθενών που προσέρχονται στο Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής.

Γέφυρα παρηγοριάς και ελπίδας χτίζουμε κάθε μέρα για όλους τους ανθρώπους, χωρίς διακρίσεις, χωρίς κατηγοριοποιήσεις, η Ιερά Αρχιεπισκοπής Αθηνών με τη ΜΚΟ της «Αποστολή» και ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, μέσα από το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής, που αποτελεί το καταφύγιο, όχι μόνο της ιατρικής πρωτοβάθμιας περίθαλψης αλλά και της παρηγοράς και ανακούφισης για όποιον μας έχει ανάγκη.

Ευχαριστούμε από βάθους καρδίας όλους τους συμπολίτες μας που ανταποκρίθηκαν σε αυτό το κάλεσμα και με μοναδικό ανθρωπισμό προσέφεραν τα φάρμακα που διέθεταν ή αγόρασαν. Ευχαριστούμε τους φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης που στην προσπάθεια αυτή είναι αρωγοί σε ένα έργο σπουδαίο, αλλά κα τόσο αναγκαίο, ένα έργο με μόνο στόχο την ανθρώπινη ζωή. Αν μέσα από αυτή την προσπάθεια των χιλιάδων ανθρώπων που συμμετέχουν, σωθεί έστω και μία ζωή, τότε αξίζει κάθε βήμα της, τότε αξίζουμε όλοι μαζί. Γιατί όλοι μαζί, ενώνουμε τα χέρια σε μια Αγκαλιά Αγάπης σε όλη την Ελλάδα για όλους τους ανθρώπους που την κατοικούν. Γιατί υπάρχει και αυτή η Ελλάδα.

Αυτό ήταν το μήνυμα που έστειλαν σήμερα, ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών κος Γιώργος Πατούλης και ο Γεν. Διευθυντής της ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, κος Κωστής Δήμτσας.

Την τοπική αυτοδιοίκηση εκπροσώπησαν, εκτός από το Δήμαρχο Αμαρουσίου και Πρόεδρο του ΙΣΑ, κο Γιώργο Πατούλη, ο Δήμαρχος Ψυχικού-Φιλοθέης κος Παντελής Ξυριδάκης, ο Δήμαρχος Καλλιθέας κος Κωνσταντίνος Ασκούνης, οι αντιδήμαρχοι Κοινωνικής Πρόνοιας του Δήμου Καλιθέας κος Νικόλαος Μαρώσης, του Δήμου Ψυχικού-Φιλοθέης κος Γιώργος Παπαχρόνης και του Δήμου Αμαρουσίου, κος Γιώργος Παρτσινέβελος.

Από το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής, στη δράση συμμετείχαν ο υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων της ΜΚΟ ΑΠΟΣΤΟΛΗ κος Γιάννης Πεταλάς, η Ψυχολόγος της ΜΚΟ ΑΠΟΣΤΟΛΗ και διοικητικά υπεύθυνη του Ιατρείου, κα Κατερίνα Αυλωνίτη, οι εθελόντριες της διοικητικής στήριξης του Ιατρείου Χαρίκλεια Αλεξάκη και Κωνστατνίνα Χατζηαργυρίου καθώς και οι εθελοντές διασώστες του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής κκ Άγγελος Γαζέτας και Παναγιώτης Κούβαρης.

Τα φάρμακα και το υγειονομικό υλικό, μετά τη συλλογή, μεταφέρθηκαν από τους εθελοντές στο Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής, όπου ακολούθησε η διαλογή και κατηγοριοποίηση τους.

Το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής λειτουργεί με 217 εθελοντές γιατρούς όλων των ειδικοτήτων, 4 εθελοντές νοσηλευτές, 6 εθελοντές οδοντιάτρους και 8 εθελοντές φαρμακοποιούς. 32 εθελοντές βρίσκονται στη διοικητική στήριξη. Εδράζεται στα γραφεία του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, στην οδό Σεβαστουπόλεως 113 στον 3ο όροφο και είναι ανοιχτό Δευτέρα-Παρασκευή, από τις 9.00 το πρωί έως τις 2.00 το μεσημέρι.
    Στην κορυφή