ΒΡΑΒΕΥΤΗΚΕ Η MSD ΕΛΛΑΔΑΣ


Η MSD Ελλάδας τιμήθηκε με το Βραβείο Αριστείας για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη ACE 2012 ανάμεσα σε υποψηφίους από 47 κράτη-μέλη του Συμβουλίου της Ευρώπης την Παρασκευή 19η Οκτωβρίου στην Φλωρεντία για την ενεργό συμμετοχή της, στην Καμπάνια Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης του κοινού Ηπατίτιδα C: Εγώ γνωρίζω και προσέχω! Εσύ;, η οποία υλοποιήθηκε από την ΜΚΟ PRAKSIS με την επιστημονική υποστήριξη της Ελληνικής Εταιρείας Μελέτης Ήπατος (ΕΕΜΗ).



Τα βραβεία ACE, τα όποια πραγματοποιούνται για 6η συνεχή χρονιά στα πλαίσια του 21ου Ετήσιου Συνέδριου Volonteurope: «Ενεργοί Πολίτες Συνδέοντας την Ευρώπη» θεσμοθετήθηκαν με στόχο να αναδείξουν πρωτοπόρους οργανισμούς στην υποστήριξη και υλοποίηση εθελοντικών και κοινωνικών δράσεων που ενισχύουν την κοινωνική συνοχή και την ενεργό συμμετοχή του πολίτη στην Ευρώπη και στοχεύουν στη βελτίωση της ζωής των κοινοτήτων τους, σε τοπικό, περιφερειακό, εθνικό ή διεθνές επίπεδο.



Κατά την διάρκεια Τελετής Απονομής των Βραβείων που έγιναν στο Palazzo dei Medici στην Φλωρεντία, η κα Σέβη Σφακιανάκη Communication & Public Affairs Manager της MSD Ελλάς, μίλησε για την σημασία που αποδίδει η εταιρία στο ευρύτερο κοινωνικό σύνολο και την πάγια δέσμευσή της στην προσπάθεια που καταβάλει με κάθε τρόπο – ερευνητικό και φιλανθρωπικό- να είναι όλοι οι άνθρωποι καλά, σε κάθε σημείο του πλανήτη. «Το βραβείο αυτό αποτελεί μια ξεχωριστή βράβευση για την MSD και τιμή για όλους όσοι εργάστηκαν προκειμένου το μήνυμα της πρόληψης για την Ηπατίτιδα C να φτάσει σε μεγάλο μέρος του Ελληνικού πληθυσμού. Θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε εντατικά προς αυτήν την κατεύθυνση και να στηρίζουμε ενέργειες που στόχο έχουν να βελτιώνουν την υγεία των ανθρώπων».



Βασικό εργαλείο της εκστρατείας αποτελεί η τηλεφωνική γραμμή της PRAKSIS 800 11 11 600 (χωρίς χρέωση), για γενικές πληροφορίες σχετικά με την Ηπατίτιδα C και ενημέρωση για το δωρεάν τεστ που μπορεί να γίνει στα Πολυιατρεία της PRAKSIS σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Η ευαισθητοποίηση και ενημέρωση των πολιτών γίνεται μέσω έντυπων και ηλεκτρονικών μέσων καθώς και μέσω διανομής προωθητικού υλικού μέσω της PRAKSIS και άλλων ιδιωτικών και δημόσιων φορέων.



Τα αποτελέσματα της εκστρατείας ενημέρωσης που ξεκίνησε στις 15 Μαρτίου και υλοποιείται μέχρι σήμερα, παρουσιάζονται στις 31Οκτωβρίου σε σχετική Συνέντευξη Τύπου.

    Στην κορυφή