ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΤΗΣ PHARMATHEN ΑΠΟ ΤΟ ΕΒΕΑ


Για την έμφαση που δίνει στην έρευνα, την καινοτομία και την τεχνολογική ανάπτυξη διακρίθηκε φέτος η Pharmathen από το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο στο πλαίσιο των καθιερωμένων βραβείων επιχειρηματικότητας που διοργανώνει κάθε χρόνο.
Το βραβείο «Έρευνας-Καινοτομίας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης» απονεμήθηκε στον πρόεδρο και την αντιπρόεδρο της Pharamathen, κο Βασίλειο Κάτσο και κα Νέλλη Κάτσου αντίστοιχα, από τον πρόεδρο του ΕΒΕΑ Κωνσταντίνο Μίχαλο και τον υπουργό Ανάπτυξης Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μουσικής, την Τετάρτη 5 Οκτωβρίου.

Όπως δήλωσε ο κ. Βασίλειος Κάτσος «Η σημαντική αυτή διάκριση από το ΕΒΕΑ αναδεικνύει την Pharmathen ως πρωτοπόρο στην καινοτομία και την τεχνολογική ανάπτυξη στην Ελλάδα. Πρόκειται για μια διάκριση εξαιρετικής σημασίας για εμάς καθώς κινείται στον άξονα των προτεραιοτήτων που έχουμε θέσει και εφαρμόζουμε τα τελευταία χρόνια. Η έρευνα, η καινοτομία και η τεχνολογική ανάπτυξη ανοίγουν ορίζοντες και δημιουργούν προοπτικές τόσο σε εταιρικό όσο και σε εθνικό επίπεδο.»
Η Pharmathen αποτελεί κορυφαία εταιρεία έρευνας στην Ευρώπη, καθώς κατατάσσεται 32η στη λίστα ανάμεσα σε 4.500 φαρμακευτικές εταιρείες και δαπανά περί τα 20 εκατ. ευρώ σε ετήσια βάση για ερευνητικές δραστηριότητες.

Πέρυσι, εγκαινίασε τη νέα παραγωγική της μονάδα στις Σάπες Ροδόπης, που πληροί τα αυστηρότερα Ευρωπαϊκά και Αμερικανικά κριτήρια παραγωγής φαρμάκων, διαθέτει υπερσύγχρονες υποδομές και συνιστά μία από τις σημαντικότερες και μεγαλύτερες μονάδες στην NA Ευρώπη.

Τα τελευταία 3 χρόνια η Pharmathen έχει δαπανήσει 60 εκατ. ευρώ για την επέκταση των ερευνητικών της υποδομών ενώ για τα ακόλουθα 5 έτη το επιχειρηματικό πλάνο συμπεριλαμβάνει επενδύσεις ύψους 110 εκατομμυρίων ευρώ με ιδιαίτερη έμφαση στην έρευνα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σήμερα η Pharmathen διαθέτει 35 πατέντες στο portofolio της, 98 προϊόντα και 33 υπό ανάπτυξη, περισσότερους από 130 ερευνητές, ερευνητικά εργαστήρια συνολικής έκτασης 3.500 τ.μ. και καθετοποιημένη οργάνωση από τη σύνθεση των δραστικών πρώτων υλών μέχρι το τελικό προϊόν.


    Στην κορυφή