ΒΡΑΒΕΙΟ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΕΛΠΙΔΑΣ


Η ερευνητική ομάδα της MSD τιμήθηκε με το βραβείο Έρευνας και Ελπίδας (Research and Hope Award) του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Αμερικής (PhRMA) για την καινοτόμο ερευνητική προσέγγιση που παρουσίασε, σχετικά με την αντιμετώπιση της νόσο του Alzheimer.



Πιο συγκεκριμένα οι κ.κ Mark Forman, Matthew Kennedy, Eric Parker, Andrew Stamford και Julie Stone τιμήθηκαν με το Βραβείο Έρευνας και Ελπίδας του PhRMA για τη βιοφαρμακευτική έρευνα που διεξήγαγαν στη νόσο Alzheimer. Βραβεύθηκαν ως μέλη ερευνητικής ομάδας που βοήθησε αποφασιστικά να έρθουμε πιο κοντά σε μια πιθανή θεραπεία της καταστροφικής, νευροεκφυλιστικής και θανατηφόρας αυτής ασθένειας, αναζητώντας φαρμακευτικές θεραπείες που αναστέλλουν τη δράση ενζύμων, όπως η Βήτα Σεκρετάση, που πιθανόν επηρεάζουν τη πρόοδο της νόσου.



Επί του παρόντος, δεν υπάρχει τρόπος να επιβραδυνθεί ή να σταματήσει η εξέλιξη της νόσου, μιας νευρολογικής ασθένειας που προοδευτικά αποστερεί τη μνήμη, την αξιοπρέπεια και, εντέλει, τη ζωή των ασθενών. Για το λόγο αυτό, τα τελευταία 15 χρόνια, οι ερευνητές της MSD εργάζονται με αφοσίωση, για την ανακάλυψη της θεραπευτικής προσέγγισης που θα μπορούσε να οδηγήσει στην αλλαγή της πορείας της νόσου Alzheimer.
    Στην κορυφή