Τυχαία ανακάλυψα ότι το παιδί μου παρακολουθεί στην τηλεόραση ταινίες σεξουαλικού περιεχομένου. Τι πρέπει να κάνω;


Είναι σημαντικό οι γονείς να μην αφήνουν τα παιδιά τους να παρακολουθούν ταινίες που προβάλλονται στην τηλεόραση με σεξουαλικό περιεχόμενο, καθώς οι εικόνες αυτές που απευθύνονται σε ενήλικα άτομα μπορούν να προκαλέσουν σύγχυση και να μπερδέψουν το παιδί.
Ωστόσο, αν συμβεί κάτι τέτοιο ο γονιός θα πρέπει να αντιδράσει ήρεμα, με ψυχραιμία, χωρίς να επικρίνει ή να μαλώσει το παιδί. Μία τέτοια συμπεριφορά ίσως του περάσει το μήνυμα, ότι είναι κάτι το απαγορευμένο και τότε το παιδί από αντίδραση μπορεί να θελήσει να την επαναλάβει.

Μπορεί λοιπόν, ο γονιός να οριοθετήσει το παιδί του λέγοντάς του ξεκάθαρα, ότι το υλικό αυτό είναι απαγορευτικό για την ηλικία του και την ψυχολογία του και ότι απευθύνεται σε μεγαλύτερα άτομα.

Παράλληλα, είναι θεμιτό να επιτρέπουμε στο παιδί να βλέπει τηλεόραση σε ώρες όπου γνωρίζουμε ότι δεν προβάλλονται προγράμματα ακατάλληλα για ανηλίκους, ή ακόμα και να αποσυντονίζουμε τα κανάλια που γνωρίζουμε ότι προβάλλουν σεξουαλικό υλικό, όταν το παιδί τυχαίνει να μένει στο σπίτι μόνο του.


Από το βιβλίο 100 ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ & ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΟΝΙΟ, ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΦΗΒΟ
Υπό την επιστημονική επιμέλεια του Ινστιτούτου Ψυχικής και Σεξουαλικής υγείας




    Στην κορυφή