Το τυρί ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα των ηλικιωμένων


Η καθημερινή κατανάλωση προβιοτικού τυριού μπορεί να βοηθήσει στη συντήρηση και ενίσχυση του ανοσοποιητικού των ηλικιωμένων ενεργώντας ως φορέας προβιοτικών βακτηρίων, σύμφωνα με μια νέα έρευνα Φιλανδών επιστημόνων.
Η ερευνητική ομάδα του δρ. Φάντι Ιμπραήμ εξέτασε δείγμα εθελοντών ηλικίας 72 έως 103 ετών, που ήταν τρόφιμοι στο ίδιο ίδρυμα, ζητώντας τους να καταναλώσουν μια φέτα είτε εικονικού είτε προβιοτικού τυριού γκούντα με το πρωινό τους για διάστημα 4 εβδομάδων.
Στη συνέχεια υποβλήθηκαν σε εξετάσεις αίματος για να ανακαλυφτεί η επίδραση των προβιοτικών που περιέχονται στο τυρί, στο ανοσοποιητικό.

Τα αποτελέσματα αποκάλυψαν σαφή ενίσχυση του ανοσοποιητικού μέσω της ενεργοποίησης των κυττάρων αίματος NK και αύξησης στη φαγοκυτταρική δραστηριότητα. Σύμφωνα με τον δρ. Ιμπραήμ η έρευνα αποδεικνύει πως η τακτική κατανάλωση προβιοτικού τυριού μπορεί να βοηθήσει στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού και η περίληψή του σε τακτική διατροφή μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση της αντίδρασης του ανοσοποιητικού στους ηλικιωμένους, ώστε να βελτιώσουν την αντίδραση σε εξωτερικές προκλήσεις.


Πηγή ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ


    Στην κορυφή