Το προβληματικό σπέρμα προκαλεί ασθένειες στα παιδιά


Η μετάδοση αυτής της ασθένειας δεν γίνεται γενετικά, αλλά μέσω του σπέρματος που έχει επηρεαστεί από την κακή διατροφή.
Αν οι άνδρες ακολουθούν μία διατροφή πλούσια σε λιπαρά τότε αυξάνεται ο κίνδυνος εμφάνισης διαβήτη στα παιδιά τους, ακόμα κι αν αυτά έχουν σωστές διατροφικές συνήθειες, σύμφωνα με μία έρευνα που έγινε στην Αυστραλία σε ποντίκια και δημοσιεύθηκε πρόσφατα.

Η έρευνα, που έγινε στο πανεπιστήμιο της Νέας Νότιας Ουαλίας και δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό Nature, είναι η πρώτη που αποδεικνύει ότι η διατροφή του πατέρα συνδέεται με την υγεία των παιδιών του, σύμφωνα με τους συντάκτες της.

Οι ερευνητές έδιναν σε μία ομάδα αρσενικών ποντικιών τροφή πλούσια σε λιπαρά μέχρι που αυτά έγιναν παχύσαρκα και άρχισαν να εμφανίζουν διαβήτη τύπου 2. Στη συνέχεια ζευγάρωσαν αυτά τα ποντίκια με θηλυκά κανονικού βάρους, εξήγησε η επικεφαλής της έρευνας Μάργκαρετ Μόρις.

Αν και τα ποντίκια που γεννήθηκαν τρέφονταν υγιεινά, μόλις έφτασαν στην ενηλικίωση εμφάνισαν δυσανεξία στη γλυκόζη και προβλήματα στην παραγωγή ινσουλίνης, πρόσθεσε η Μόρις.

"Αν αυτό που είδαμε στα ποντίκια βρεθεί και στους ανθρώπους, τότε θα μπορούσε να εξηγηθεί για ποιο λόγο εμφανίζεται διαβήτης σε όλο και νεότερους ανθρώπους", επεσήμανε η Μόρις.

Η μετάδοση αυτής της ασθένειας δεν γίνεται γενετικά, αλλά μέσω του σπέρματος που έχει επηρεαστεί από την κακή διατροφή, σύμφωνα με τους ερευνητές.

"Γνωρίζουμε εδώ και καιρό ότι οι υπέρβαρες μητέρες έχουν περισσότερες πιθανότητες να αποκτήσουν ευτραφή παιδιά και ότι το βάρος της μητέρας πριν και κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο στις μελλοντικές ασθένειες των παιδιών", δήλωσε η Μόρις.

Όμως μέχρι στιγμής "δεν είχε ποτέ ερευνηθεί" η επιρροή που έχει το περιβάλλον του πατέρα, και στη συγκεκριμένη περίπτωση η διατροφή του, στους απογόνους του.

Σύμφωνα με τη Μόρις λοιπόν "οι άνδρες πρέπει να φροντίζουν όπως και οι γυναίκες να τρωνε υγιεινά και να μειώνουν την κατανάλωση αλκοόλ αλλά και το κάπνισμα" πριν αποκτήσουν παιδιά.

Πηγή NewsIt.gr



    Στην κορυφή