Το ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. στο φεστιβάλ XLsior


Στο πλαίσιο της εκστρατείας πρόληψης και ευαισθητοποίησης σχετικά με τα Σεξουαλικώς Μεταδιδόμενα Νοσήματα (Σ.Μ.Ν.) και το AIDS, το ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. συμμετέχει αυτό το καλοκαίρι σε ένα από τα μεγαλύτερα φεστιβάλ στον κόσμο : Πρόκειται για το φεστιβάλ Xlsior, που θα πραγματοποιηθεί από 20/08/2010 έως 28/08/2010 στη Μύκονο.

Mε στόχο την έγκυρη ενημέρωση του γενικού πληθυσμού σε θέματα πρόληψης από τον ιό HIV/AIDS και τα Σ.Μ.Ν., καθώς και την ευαισθητοποίηση σχετικά με τον στιγματισμό και τον κοινωνικό αποκλεισμό των οροθετικών ατόμων, κλιμάκιο του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. με εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό θα βρεθεί στους χώρους των επί μέρους δράσεων του φεστιβάλ. Οι επιστήμονες του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. (ιατρός, νοσηλευτές, ψυχολόγοι , κοινωνιολόγος) θα στελεχώσουν ειδικά stand μέσω των οποίων θα διανεμηθούν ελληνικά και ξενόγλωσσα ενημερωτικά φυλλάδια για τον ιό HIV/AIDS, τις ηπατίτιδες και τα υπόλοιπα Σ.Μ.Ν., προφυλακτικά και gadget.

Επίσης θα πραγματοποιηθεί «πρόγραμμα δρόμου» (streetwork) στις παραλίες του νησιού και ενημερωτική παρέμβαση στα bar και club σε συνεργασία με τους διοργανωτές του φεστιβάλ Χlsior

    Στην κορυφή