Τι μπορεί να νιώσει μια έφηβη στην πρώτη της σεξουαλική επαφή;


Η έφηβη κατά την πρώτη της σεξουαλική επαφή νιώθει συχνά άγχος και αγωνία για το σώμα της και τη λειτουργία της. Ανησυχεί μήπως αισθανθεί πόνο ή έχει αιμορραγία. Επίσης, πολλές φορές έχει φόβο μήπως μείνει έγκυος ή μολυνθεί από κάποιο σεξουαλικώς μεταδιδόμενο νόσημα. Όλες αυτές οι ανησυχίες μπορεί να μειώσουν την ευχαρίστηση που νιώθει κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής επαφής, την οποία μπορεί και να βιώσει σαν μια διαδικαστική πράξη.

Κατά την πρώτη σεξουαλική επαφή η εισχώρηση του πέους στον κόλπο προκαλεί ρήξη του παρθενικού υμένα. Ως αποτέλεσμα μπορεί να εμφανιστεί μικρή ποσότητα αίματος κατά τη διάρκεια της ερωτικής πράξης και να υπάρξει ελαφρύς πόνος ή τσούξιμο.

Η αλήθεια είναι ότι η σωστή πληροφόρηση, η προφύλαξη και η καλή επικοινωνία με το σύντροφο μπορεί να κατευνάσουν τις ανησυχίες και το άγχος και να επιτρέψουν στην έφηβη να απολαύσει χωρίς φόβο την πρώτη της φορά.

Η πρώτη σεξουαλική επαφή έχει ιδιαίτερη σημασία επειδή συμβολίζει για την έφηβη τη μετάβασή της σε γυναίκα και σηματοδοτεί στη σκέψη της την ολοκλήρωση της συναισθηματικής σχέσης με το αγόρι της.

    Στην κορυφή