Τελετή λήξης εκπαιδευτικών σεμιναρίων στις Κλινικές Δοκιμές


Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα εκπαιδευτικών σεμιναρίων στις Κλινικές Δοκιμές.

Αναγνωρίζοντας την επιστημονική βαρύτητα της θεματολογίας αλλά και την ανάγκη για μετάγγιση της γνώσης, το Ινστιτούτο Ιατρικής Έρευνας και Εκπαίδευσης (ΙΝ.Ι.Ε.ΕΚ.) αποτέλεσε την γέφυρα συνεργασίας μεταξύ του Εργαστηρίου Υγιεινής, Επιδημιολογίας και Ιατρικής Στατιστικής της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστήμιου Αθηνών με δύο από τα μεγαλύτερα και πλέον αναγνωρισμένα πανεπιστήμια παγκοσμίως, το πανεπιστήμιο του Cambridge και το Imperial College του Λονδίνου.

Στόχος του σεμιναρίου ήταν η πλήρης και σε βάθος εκπαίδευση στο πλαίσιο, τον σχεδιασμό, την συλλογή και ανάλυση των δεδομένων, την αξιολόγηση και την παρουσίαση των Κλινικών Δοκιμών. Για τον σκοπό αυτό, στο πρόγραμμα δίδαξαν Έλληνες καθηγητές αλλά και διακεκριμένοι συνάδελφοί τους από τα δύο αγγλικά πανεπιστήμια.

Το πρόγραμμα παρακολούθησαν 90 Έλληνες ιατροί, εκ των οποίον οι 45 το ολοκλήρωσαν με επιτυχία. Η λήξη του προγράμματος σηματοδοτήθηκε με την τελετή αποφοίτησης, όπου παρεβρέθησαν εκπρόσωποι από τα εμπλεκόμενα πανεπιστήμια, αλλά και επιφανείς επιστήμονες του ιατρικού χώρου.

Την απονομή των πτυχίων τέλεσαν ο καθηγητής κύριος Άγγελος Χατζάκης, επικεφαλής του Εργαστηρίου Υγιεινής, Επιδημιολογίας και Ιατρικής Στατιστικής της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστήμιου Αθηνών και ο δρ. Gareth Goodier, γενικός διευθυντής των Νοσοκομείων υπό την ομπρέλα του Cambridge.

Στην ομιλία του, ο δρ. Goodier, χαιρέτησε την επιτυχημένη διεξαγωγή του προγράμματος και τόνισε την ανάγκη να συνεχιστεί η παροχή υψηλού επιπέδου επιστημονικής εκπαίδευσης στους Έλληνες ιατρούς, ενώ εξέφρασε την επιθυμία του για περαιτέρω συνεργασία με τα Ελληνικά πανεπιστήμια στο μέλλον.

Να σημειωθεί πως, λόγω της μεγάλης επιτυχίας του προγράμματος, τα εκπαιδευτικά σεμινάρια στις Κλινικές Δοκιμές, υπό την επιστημονική οργάνωση του Εργαστηρίου Υγιεινής, Επιδημιολογίας και Ιατρικής Στατιστικής της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστήμιου Αθηνών, του πανεπιστημίου του Cambridge και του Imperial College του Λονδίνου, θα επαναληφθούν κατά την διάρκεια του 2011.

Τελετή λήξης εκπαιδευτικών σεμιναρίων στις Κλινικές Δοκιμές

Τελετή λήξης εκπαιδευτικών σεμιναρίων στις Κλινικές Δοκιμές

    Στην κορυφή