TΡΙΗΜΕΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ


Η ΟΕΝΓΕ αποφάσισε να κηρύξει απεργία τη Δευτέρα, Τρίτη και Τετάρτη 5,6,7 Νοεμβρίου και προτείνει στις Ομοσπονδίες του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, στην ΑΔΕΔΥ και τη ΓΣΕΕ, "ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ των για όλες τις ημέρες συζήτησης στη Βουλή των μέτρων και του προϋπολογισμού. Όταν σφαγιάζονται μισθοί και συντάξεις, διαλύεται ο ασφαλιστικός μας φορέας και η άσκηση του επαγγέλματός μας γίνεται προβληματική έως αδύνατη η τριήμερη κινητοποίηση είναι η ελάχιστη αντίδραση του κλάδου μας σε συμπόρευση με όλους τους πολίτες της χώρας που θα βγουν στους δρόμους και τις πλατείες διαμαρτυρόμενοι. Τις ημέρες της απεργίας καλούμε τις Ενώσεις να ορίσουν απεργιακές επιτροπές και να περιφρουρήσουν την κινητοποίηση." Επίσης, όπως ανακοίνωσε απαιτεί:

1. Πλήρη χρηματοδότηση των δημόσιων μονάδων υγείας και του ΕΟΠΥΥ από τον κρατικό προϋπολογισμό. Να επιστρέψει το κράτος στα Νοσοκομεία και τα ασφαλιστικά ταμεία τα χρήματα που χάθηκαν με το κούρεμα.

2. Να μην γίνει καμιά μείωση στους μισθούς μας και να πληρωθούν τα δεδουλευμένα.

3. Να γίνουν άμεσα οι αναγκαίες προσλήψεις προσωπικού μόνιμης, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης
4. Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν υγεία για όλους με κατάργηση της επιχειρηματικής δραστηριότητας σε υγεία-πρόνοια-φάρμακο.
    Στην κορυφή