ΤΡΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΝΕΟΥΣ ΔΕ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ ΠΡΟΦΥΛΑΚΤΙΚΑ


Τρεις στους τέσσερις νέους, ηλικίας 14- 29 ετών, που επικοινωνεί με το Ινστιτούτο Ψυχικής και Σεξουαλικής Υγείας, δεν χρησιμοποιεί συστηματικά προφυλακτικό. Το 2011 σε σχέση με το 2010 ο αριθμός των περιστατικών HIV αυξήθηκε κατά 57%.

Τα παραπάνω στοιχεία καταγράφει η Ελληνική Εταιρεία Αγωγής Ψυχικής- Σεξουαλικής Υγείας με αφορμή τα πρόσφατα κρούσματα μολυσμένων με AIDS ιερόδουλων.

Όπως επισημαίνει ο πρόεδρος της του Ινστιτούτου Ψυχικής και Σεξουαλικής Υγείας, Θάνος Ασκητής, ''οι έφηβοι, οι νέοι και οι γονείς χρειάζεται να ενημερωθούν για τη σεξουαλική συμπεριφορά και να μην εθελοτυφλούν φοβούμενοι να δεχθούν την αλήθεια''.

''Μέσα στο 2011 47 συνάνθρωποι μας πέθαναν από AIDS και αν δεν ευαισθητοποιηθεί η κοινωνία μας και οι αρμόδιοι φορείς, ο κατάλογος αυτός θα αυξηθεί δραματικά'', επισημαίνει ο κ. Ασκητής και προσθέτει πως ''η Ελληνική Εταιρεία Αγωγής Ψυχικής και Σεξουαλικής Υγείας, σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Ψυχικής και Σεξουαλικής Υγείας, ξεκινάει ΔΩΡΕΑΝ για όλο τον μήνα Μάιο μια ενημερωτική εκστρατεία, η οποία απευθύνεται σε ολόκληρο τον πληθυσμό, με σκοπό την ενημέρωση για τη φύση της νόσου, τους τρόπους μετάδοσής της, τα μέσα προφύλαξης και τις κοινωνικές επιπτώσεις του προβλήματος.

Συγκεκριμένα, τα Σάββατα 5, 12, 19 και 26 Μαΐου, από τις 10 π.μ. έως τις 2 μ.μ., οι συνεργάτες του Ινστιτούτου θα παρέχουν δωρεάν, ανώνυμα και εμπιστευτικά τις υπηρεσίες τους, καθώς και έντυπο υλικό σε όσους το έχουν ανάγκη. Για περισσότερες πληροφορίες τα τηλέφωνα είναι 210-7772100 και 210-6104590.
    Στην κορυφή