ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΤΗΚΕ Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ


Με τραύματα στο κεφάλι νοσηλεύεται η Πρόεδρος του ιατρικού συλλόγου Πειραιά Βάρβαρα Ανεμοδουρά, η όποια τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια της σημερινής συγκέντρωσης των ιατρών έξω από το υπουργείο Υγείας.

Όταν οι ιατροί προσπάθησαν να εισέρθουν στο υπουργείο τα ΜΑΤ απώθησαν τους διαδηλωτές με αποτέλεσμα τον τραυματισμό της κ. Ανεμοδουρα, που μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο του Ερυθρού Σταυρού με τραύματα στο κεφάλι και ταχυκαρδία.
Οι διαδηλωτές συγκρούστηκαν με ΜΑΤ όταν προσπάθησαν να εισέρθουν μέσα στο υπουργείο Υγείας.

"Η βία δεν είναι καλό πράγμα αλλά δεν καταλαβαίνω γιατί εξωθούνται εκεί τα πράγματα όταν το νομοσχέδιο δεν θίγει τους γιατρούς και όταν μπορούν να πουν την άποψη τους όπου και οπότε θέλουν" δήλωσε μετά το επεισόδιο ο υπουργός Υγείας.
Από την πλευρά του ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών καταγγέλλει τον Υπουργό Υγείας "διότι αντί να αποδεχθεί τον διάλογο, με τους γιατρούς, κατέβασε τα ρολά του Υπουργείου και έφερε τα ΜΑΤ".

"Σήμερα το μεσημέρι τα ΜΑΤ επιτέθηκαν στους γιατρούς που πραγματοποιούσαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά στο υπουργείο Υγείας με αποτέλεσμα να τραυματίσουν αρκετούς συναδέλφους μας. Πρόκειται για εξωφρενική κίνηση ακραίας βαρβαρότητας, η οποία δείχνει ότι περισσότερη από ποτέ είναι επιβεβλημένη η απόσυρση του εκτρωματικού νομοσχεδίου με τον ψευδεπίγραφο τίτλο «Διαρθρωτικές αλλαγές»
Απαιτούμε από τον υπουργό Υγείας να δώσει πάραυτα ικανοποιητικές εξηγήσεις στους ιατρικούς φορείς για το ποιός κάλεσε τα ΜΑΤ σε μια ειρηνική συγκέντρωση γιατρών και να αναλάβει τις ευθύνες για τη βάρβαρη στάση της κυβέρνησης, αλλά και τη δική του συμπεριφορά που οδήγησε τα πράγματα σε ακραίες καταστάσεις." αναφέρεται στη σημερινή ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος.

Τέλος το ΔΣ της Ένωσης Ιατρών Αθήνας Πειραιά (ΕΙΝΑΠ) καταγγέλλει "την απρόκλητη και βάρβαρη επίθεση των ΜΑΤ ενάντια στους εκπροσώπους των Ιατρικών Συλλόγων της Αθήνας και του Πειραιά, της ΕΙΝΑΠ και άλλων φορέων, σήμερα 1/2/11/, στην είσοδο του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, που προκάλεσε τον τραυματισμό και της Προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά. Οι αγωνιζόμενοι γιατροί μένουν μέσα στο χώρο του Υπουργείου, απαιτώντας να έρθει τώρα αμέσως εδώ ο υπουργός Υγείας.

Η ΕΙΝΑΠ καλεί όλους τους νοσοκομειακούς γιατρούς να έρθουν τώρα στο υπουργείο Υγείας και να απαιτήσουν την απόσυρση του αντιλαϊκού πολυνομοσχεδίου και την ανατροπή της κυβερνητικής συνολικά πολιτικής για την περίθαλψη. Μετά τα γεγονότα αυτά, η στάση εργασίας των νοσοκομειακών γιατρών παρατείνεται μέχρι τη λήξη της βάρδιας".
"Σήμερα το μεσημέρι τα ΜΑΤ επιτέθηκαν στους γιατρούς που πραγματοποιούσαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά στο υπουργείο Υγείας με αποτέλεσμα να τραυματίσουν αρκετούς συναδέλφους μας.

Πρόκειται για εξωφρενική κίνηση ακραίας βαρβαρότητας, η οποία δείχνει ότι περισσότερη από ποτέ είναι επιβεβλημένη η απόσυρση του εκτρωματικού νομοσχεδίου με τον ψευδεπίγραφο τίτλο «Διαρθρωτικές αλλαγές» .

Απαιτούμε από τον υπουργό Υγείας να δώσει πάραυτα ικανοποιητικές εξηγήσεις στους ιατρικούς φορείς για το ποιός κάλεσε τα ΜΑΤ σε μια ειρηνική συγκέντρωση γιατρών και να αναλάβει τις ευθύνες για τη βάρβαρη στάση της κυβέρνησης, αλλά και τη δική του συμπεριφορά που οδήγησε τα πράγματα σε ακραίες καταστάσεις."


    Στην κορυφή