TO ΕΣΥ ΑΔΥΝΑΤΕΙ ΝΑ ΚΑΛΥΨΕΙ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΩΝ ΣΕ ΦΑΡΜΑΚΑ


Θα κινητοποιήσουμε τα τοπικά δημόσια νοσοκομεία και θα αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα. Δουλεύουμε, για να είμαστε τη Δευτέρα έτοιμοι, αν κάποιος πάει να μας εκβιάσει μ΄ αυτό τον τρόπο, να απαντήσουμε». Αυτά είπε ο υπουργός Υγείας στη Βουλή για την απόφαση των φαρμακοποιών να μη χορηγούν φάρμακα σε ασφαλισμένους των οποίων τα ταμεία καθυστερούν να πληρώσουν τα φαρμακεία: επισημαίνει ο πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ Δημ. Βαρνάβας και προσθέτει:

Πριν επιδοθεί σε λεονταρισμούς ο κ. Λοβέρδος όφειλε να γνωρίζει πως, πέρα από τα τεράστια κενά στελέχωσης, 12 Νοσοκομεία της χώρας δεν διαθέτουν κανέναν απολύτως φαρμακοποιό. Όφειλε να γνωρίζει πως όλα τα Νοσοκομειακά φαρμακεία διαθέτουν αποθέματα φαρμάκων που μετά βίας επαρκούν για τους νοσηλευόμενους ασθενείς. Όφειλε τέλος να γνωρίζει πως κανένας νοσοκομειακός φαρμακοποιός δεν μπορεί να εισπράττει ποσοστό συμμετοχής από τα φάρμακα που χορηγεί, εκτός εάν ο κ. Λοβέρδος επιθυμεί να του μεταβιβάσει τον τίτλο του λογιστή που ο ίδιος κατέχει.
Το πυροτέχνημα του κ. Λοβέρδου είναι βέβαιο πως θ΄ αντέξει 2-3 ώρες και θα ταλαιπωρήσει αφάνταστα χιλιάδες ασθενών που θα προστρέξουν στα Νοσοκομεία και θα επιβαρύνουν τη λειτουργία τους.
Ας έχει υπόψη του ο υπουργός πως έχει και η ανευθυνότητα τα όρια της.




    Στην κορυφή