ΤΟ ΕΚΕΠΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ


Στα πλαίσια της διαχείρισης του τροχαίου δυστυχήματος στην περιοχή Καρδίας του Ν. Θεσσαλονίκης, το Ε.Κ.ΕΠ.Υ. ανακοίνωσε πριν λίγο τα εξής:


· Ο συνολικός αριθμός των διακομισθέντων μέσω ΕΚΑΒ ήταν συνολικά 33. Εξ’ αυτών 29 ήταν τραυματίες και 4 διακομίστηκαν νεκροί.

· Στο Γ.Ν.Θ. «Γ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ» διακομίστηκαν 20 τραυματίες και 2 νεκροί μέσω ΕΚΑΒ και επιπλέον 17 τραυματίες διακομίστηκαν με άλλα μέσα (σύνολο 39). Από τους 37 συνολικά τραυματίες, οι 17 (13 ενήλικες και 4 παιδιά), εισήχθησαν για περαιτέρω νοσηλεία στο Νοσοκομείο, ενώ στους υπόλοιπους 20 παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και απήλθαν. Από τους 17 εισαχθέντες οι 3 αντιμετωπίστηκαν χειρουργικά (2 ενήλικες και 1 παιδί). Κανένας από τους τραυματίες δεν βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση. Σε όλους τους τραυματίες παρέχεται συνεχής ψυχολογική υποστήριξη.

· Στο Π.Γ.Ν.Θ. «ΑΧΕΠΑ» διακομίστηκαν 9 τραυματίες και 2 νεκροί μέσω ΕΚΑΒ. Εξ’ αυτών, 2 περιστατικά αντιμετωπίσθηκαν χειρουργικά και βρίσκονται εκτός κινδύνου, 1 τραυματίας με κάταγμα Α4 βρίσκεται διασωληνωμένος σε κρίσιμη κατάσταση στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, και 6 τραυματίες με θλαστικά τραύματα και μικροκατάγματα νοσηλεύονται για παρακολούθηση σε καλή γενική κατάσταση.


    Στην κορυφή