ΘΕΡΜΟΣ ΜΗΝΑΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ Ο ΜΑΡΤΙΟΣ


Πάνω από 5 ώρες διήρκεσε η χθεσινή παν-ιατρική συνέλευση κατα την διάρκεια της οποίας "κρίθηκε ως επιτακτική ανάγκη η κατάρτιση το ταχύτερο δυνατόν συλλογικής συμφωνίας των γιατρών την οποία θα διαπραγματευθούν με τους φορείς της Πρωτοβάθμιας φροντίδας Υγείας. Τις επόμενες μέρες ομάδα νομικών από κοινού με εκπροσώπους των γιατρών θα ξεκινήσει τη σύνταξή της."

Η συνέλευση αποφάσισε να εισηγηθεί στους Ιατρικούς Συλλόγους, τις Ομοσπονδίες καθώς επίσης και στη γενική συνέλευση του ΠΙΣ που θα διεξαχθεί στις 12 Μαρτίου τη διερεύνηση κινητοποίησης το 2ο δεκαπενθήμερο του Μαρτίου σε συνδυασμό με τυχόν εξαγγελίες της κυβέρνησης περί ενιαίου μισθολογίου και των συνακόλουθων περικοπών.

Τέλος αποφασίστηκε να διοργανωθούν από την ΟΕΝΓΕ και τους τοπικούς ιατρικούς συλλόγους συγκεντρώσεις ειδικευομένων, ώστε να συζητηθούν τα προβλήματα που τους απασχολούν και τα οποία θα τεθούν στην ατζέντα των διεκδικήσεων του ιατρικού κινήματος.

Στην πρώτη Γενική Συνέλευση του ιατρικού κόσμου μετά την πολυήμερη κατάληψη του Υπουργείου Υγείας, με κύριο αίτημα την έναρξη ουσιαστικού διαλόγου που θα συμβάλει στην εξεύρεση λύσεων τόσο για τους ασφαλισμένους, όσο και για τους φορείς της υγείας πριν την ψήφιση που πολυνομοσχεδίου, συμμετείχε ο Αντιπρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (ΙΣΑ), Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης.

Στην τοποθέτησή του ο κ. Πατούλης μεταξύ άλλων υπογράμμισε:
«Ο ιατρικός κόσμος θέλοντας να προστατεύσει το δημόσιο χαρακτήρα της υγείας και την αξιοπρέπεια του Έλληνα γιατρού βρίσκεται σε εγρήγορση.
Η μέχρι τώρα άτεγκτη προσπάθεια του Υπουργείου Υγείας να εγκαθιδρύσει την εμπορευματοποίηση της υγείας και τον εξευτελισμό του Έλληνα γιατρού έχουν αποβεί άκαρπες. Ο Μάρτιος θα είναι θερμός σε κινητοποιήσεις από τον ιατρικό κόσμου».

Στη συνάντηση παρουσία πλήθους φορέων της υγείας, παν-ιατρική συνέλευσησυμμετείχαν επίσης ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών κ. Ρηγάκης, η Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά κα. Ανεμοδουρά, ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Θες/νικης κ. Νικολαϊδης, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ιατρών ΙΚΑ κ. Βλασταράκος, ο Πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ κ. Τσούκαλος, ο Πρόεδρος της ΟΓΝΕ κ. Βαρνάβας, ο Πρόεδρος των Ελευθέρων Επαγγελματιών Ιατρών κ. Δατσέρης και ο Πρόεδρος Συμβασιούχων Ιατρών ΙΚΑ κ.Ψυχάρης.


    Στην κορυφή