ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΟΝ ΑΥΤΙΣΜΟ


Με αφορμή την ανακήρυξη από την Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ της 2ας Απριλίου ως Παγκόσμιας Ημέρας Ευαισθητοποίησης για τον Αυτισμό, πραγματοποιούμε στις 2 Απριλίου 2011, ημέρα Σάββατο και ώρα 10:30 π.μ., Ημερίδα με θέμα: «Νεότερες Θεραπευτικές Εξελίξεις στον Αυτισμό», στο Δημαρχείο Αμαρουσίου.

Ο αυτισμός παρουσιάζει πρωτοφανή έξαρση στις μέρες μας, γι΄αυτό και ο Σύλλογος Γονέων και Φίλων Αυτιστικών Ατόμων «ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ» διοργανώνει για δεύτερη φορά Ημερίδα, με την στήριξη του Δήμου Αμαρουσίου, προκειμένου να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει το ευρύ κοινό και όχι μόνο όσους αφορά άμεσα. Γιατί ο αυτισμός μας αφορά όλους!

Περισσότερα από 60.000 άτομα εμφανίζουν κάποιας μορφής αυτισμό στην Ελλάδα σήμερα. Η έγκαιρη και έγκυρη, όμως, διάγνωση και η πρώιμη διεπιστημονική παρέμβαση μπορούν να βελτιώσουν τα συμπτώματα του αυτισμού και να συμβάλουν, ώστε το αυτιστικό παιδί να αξιοποιήσει στο μέγιστο βαθμό τις δυνατότητές του. Πρέπει, λοιπόν, να εργαστούμε όλοι για να έχει το αυτιστικό άτομο την αξιοπρέπεια που δικαιούται!

Με ομιλητές διακεκριμένους επιστήμονες η Ημερίδα μας σκοπό έχει να φέρει το κοινό πιο κοντά στη διαταραχή του αυτισμού, να απομυθοποιήσει το «άγνωστο» για πολλούς αυτό φαινόμενο, με σκοπό την ομαλή ένταξη και κοινωνικοποίηση των ατόμων που πάσχουν από αυτισμό και να ενημερώσει, για όλες τις επιστημονικές θεραπευτικές εξελίξεις γύρω από το φάσμα του αυτισμού.

Είτε γιατί ο αυτισμός έχει χτυπήσει την πόρτα της οικογένειάς σας, είτε γιατί σαν ευαισθητοποιημένος πολίτης θέλετε να ενημερωθείτε για το συγκεκριμένο θέμα, ή ακόμα επειδή απλά αποδέχεστε και αγαπάτε τη διαφορετικότητα, σας περιμένουμε να γίνουμε μία τεράστια αγκαλιά για τον αυτισμό. Οι πόρτες μας είναι ανοιχτές με είσοδο ελεύθερη και πιστεύουμε να καταφέρουμε να ανοίξουμε και να αγγίξουμε και τις καρδιές σας! Γιατί ένα παιδί που υποφέρει μας αφορά όλους!

www.anagennisi-autismos.gr



    Στην κορυφή