ΤΕΛΙΚΑ, ΤΟ ΠΛΟΥΣΙΟ ΠΡΩΙΝΟ ΠΑΧΑΙΝΕΙ


Νέα γερμανική επιστημονική έρευνα καταρρίπτει τη θεωρία πώς όσοι τρώνε πρωινό καταναλώνουν συνολικά λιγότερες θερμίδες την ημέρα. Οι ερευνητές καταλήγουν στο συμπέρασμα πως η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται αφού όσοι τρώνε πολύ το πρωί, συνεχίζουν να τρώνε εξίσου καλά και το μεσημέρι και το βράδυ. Αποτέλεσμα να παχαίνουν περισσότερο.

Το δείγμα της μελέτης αποτέλεσαν 400 άτομα επί δυο βδομάδες. Οι εθελοντές κρατούσαν ημερήσιο ημερολόγιο σχετικά με το τι έτρωγαν, τις ώρες κατανάλωσης τροφής τους και τα κιλά τους. Κάποιοι από αυτούς έτρωγαν πλούσιο πρωινό, άλλοι ελαφρύ και άλλοι καθόλου.
Διαπιστώθηκε ότι όσοι έτρωγαν πλούσιο πρωινό δεν τους κοβόταν η όρεξη στα επόμενα γεύματα, αλλά το πρωινό αποτελούσε απλά "καθαρή" προσθήκη θερμίδων.

Οι Γερμανοί ερευνητές, έτσι, συστήνουν στους ανθρώπους να μειώσουν τις θερμίδες του πρωινού τους, αν επιθυμούν να χάσουν βάρος.
Από την άλλη, σύμφωνα με γιατρούς και διαιτολόγους το πρωινό πρέπει να είναι το σημαντικότερο γεύμα της ημέρας. Άλλες έρευνες πάλι έχουν συσχετίσει ένα πλούσιο πρωινό με απώλεια βάρους.

Εκπρόσωπος της Βρετανικής Διαιτητικής Ένωσης επέμεινε πάντως ότι οι άνθρωποι που τρώνε πλούσιο πρωινό, έχουν πιο ισορροπημένη διατροφή σε σχέση με όσους το παραλείπουν.

Η γερμανική έρευνα έγινε από καθηγητές του πανεπιστημίου του Μονάχου, με επικεφαλή τον δρα Φόλκερ Σουστζιάρα και δημοσιεύτηκε στο περιοδικό διαιτολογίας "Nutrition Journal", σύμφωνα με το BBC.

Πηγή ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ


    Στην κορυφή