Στο "μικροσκόπιο" το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας


Στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου απέστειλε η Υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Φώφη Γεννηματά το πόρισμα του Σώματος Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας και Πρόνοιας (ΣΕΥΥΠ) για την υπόθεση της κλασματοποίησης πλάσματος αίματος.
Σύμφωνα με το πόρισμα προκύπτουν ευθύνες σε διάφορα επίπεδα και γι αυτόν τον λόγο απαιτείται περαιτέρω νομική διερεύνηση της υπόθεσης.

Επίσης δόθηκε εντολή στο ΣΕΥΥΠ για πλήρη διαχειριστικό και οικονομικό έλεγχο στο Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας και στο Κέντρο Παραγώγων Αίματος για όλα τα θέματα λειτουργίας του και ειδικά για τις συμβάσεις μεταφοράς και συντήρησης. Ταυτόχρονα το Υπουργείο εκπονεί ειδική οικονομοτεχνική μελέτη για την κλασματοποίηση του πλάσματος. Είναι επίσης σε διαπραγματεύσεις με την ολλανδική εταιρεία για την άμεση κλασματοποίηση του φυλασσόμενου πλάσματος.

Η Υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Φώφη Γεννηματά, τονίζει ότι: « Καμιά πτυχή αυτής της υπόθεσης δεν θα μείνει στο σκοτάδι. Στέλνουμε στον εισαγγελέα τα πορίσματα του ΣΕΥΥΠ και της Τριμελούς Επιτροπής Ελέγχου του υπουργείου και δρομολογούμε όλες τις διαδικασίες για την κλασματοποίηση όσων ποσοτήτων πλάσματος είναι κατάλληλες. Πάντα με σεβασμό στον έλληνα αιμοδότη και με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον».

    Στην κορυφή