ΣΥΡΙΖΑ: ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΣΤΕΡΗΣΗΣ ΦΑΡΜΑΚΩΝ ΚΑΙ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ


"Αυτές τις μέρες οι πολίτες βιώνουν με δραματικό τρόπο την πλήρη κατάρρευση όλου του δημόσιου συστήματος ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης. Βρίσκονται αντιμέτωποι με το απάνθρωπο και αναξιοπρεπές δίλλημα «ή έχεις λεφτά ή μένεις χωρίς φάρμακα και ιατρική φροντίδα». Η απόγνωση των ασθενών μπροστά στη στέρηση των φαρμάκων, ιδιαίτερα όσων πάσχουν από σοβαρές παθήσεις, δοκιμάζει σκληρά τις αντοχές και τις ανοχές της κοινωνίας. " Tα παραπάνω επισημαίνει σε ανακοινωσή του ο βουλευτής Ρεθύμνου του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέας Ξάνθος τονίζοντας ότι:

"Τώρα όλοι αντιλαμβάνονται τι σημαίνει «τήρηση των δεσμεύσεων» απέναντι στην τρόικα. Η διάλυση και των τελευταίων υπολειμμάτων του ΕΣΥ και του Κοινωνικού Κράτους οδηγεί σε μια κοινωνία ακραίας ανισότητας και βίαιου αποκλεισμού, στα όρια της φυσικής εξόντωσης, των πλέον αδύναμων και ευάλωτων τμημάτων του πληθυσμού.

Είναι η πιο τραγική απόδειξη της χρεοκοπίας των μνημονιακών μέτρων και της κοινωνικής βαρβαρότητας που εδραιώνεται μέρα με τη μέρα στη χώρα. Είναι το πιο ισχυρό επιχείρημα για το αδιέξοδο του μνημονιακού προγράμματος και ο πιο σημαντικός λόγος για να σταματήσουμε τώρα τον καταστροφικό κατήφορο των μέτρων και να διεκδικήσουμε το δικαίωμα του λαού μας στην επιβίωση

Η άμεση χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ, με ανακατανομή πόρων από τον κρατικό προϋπολογισμό, είναι επιβεβλημένη. Δεν φτάνει, όμως, όταν το 30% του πληθυσμού είναι τελείως ανασφάλιστοι και δεν έχουν πρόσβαση στις δημόσιες υπηρεσίες Υγείας.

Για τον ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ αυτό που χρειάζεται σήμερα, ως ύψιστη πολιτική προτεραιότητα, είναι η κάλυψη των αναγκών σε ιατρική περίθαλψη και φάρμακα όλων των ανθρώπων, ανεξάρτητα από την εισοδηματική, την εργασιακή ή την ασφαλιστική τους κατάσταση. Γιατί δεν μπορεί να υπάρξει κανενός είδους «σωτηρία» της χώρας χωρίς τη διασφάλιση του βασικότερου ανθρώπινου δικαιώματος, του δικαιώματος σε ισότιμη και αξιοπρεπή περίθαλψη την ώρα της αρρώστιας και του κινδύνου για τη ζωή. "


    Στην κορυφή