ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΡΣΗ ΤΗΣ ΠΙΣΤΩΣΗΣ ΣΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ΟΙ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΙ ΑΤΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΕΙΡΑΙΑ


Την απόφαση για συνέχιση της άρσης της πίστωσης στα ταμεία πήρε χθες η Γενική Συνέλευση φαρμακοποιών Αττικής και Πειραιά τονίζοντας οτι "η Κυβέρνηση με τους αλλεπάλληλους νόμους του Υπουργείου Υγείας που ψήφισε, οδηγεί σε διάλυση το κοινωνικό κράτος, ραγδαία υποβάθμιση της φαρμακευτικής περίθαλψης και οικονομικό αφανισμό των φαρμακείων.

Τα φαρμακεία αδυνατούν πλέον να είναι χορηγοί των Ασφαλιστικών Ταμείων. Αυτοί οι οποίοι τριάντα χρόνια τώρα τα διέλυσαν, δεν μπορούν να εμφανίζονται και ως «μνημονιακοί» σωτήρες. Αυτή την στιγμή τα χρέη των ασφαλιστικών ταμείων προς τα φαρμακεία της Αττικής και Πειραιά είναι περίπου 150 εκ. ευρώ.

Ως εκ τούτου η Γενική Συνέλευση των Φαρμακευτικών Συλλόγων Αττικής και Πειραιά που πραγματοποιήθηκε εχθές στις 5-3-2012, αποφάσισε τα εξής :

1. Συνεχίζουν την άρση της πίστωσης στα ταμεία :

ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΗΣΑΠ, ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΙΣΤΕΩΣ, ΤΣΑΥ, ΤΣΜΕΔΕ και ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ ΑΘΗΝΩΝ.

2.Την Πέμπτη 8-3-2012 πραγματοποιούν συνέντευξη τύπου και προχωρούν σε άρση της πίστωσης σε όλα τα υπόλοιπα ασφαλιστικά ταμεία πλήν ΕΥΔΑΠ, ΤΥΠΕΤ, ΕΔΟΕΑΠ και ΕΟΠΥΥ.

3.Αφήνουν χρονικό περιθώριο μέχρι τις 16-3-2012 στον ΕΟΠΥΥ να πληρώσει τις συνταγές Ιανουαρίου, καθώς και την προκαταβολή των 48 εκ. ευρώ του ΟΠΑΔ όπως προκύπτει από το ψηφισθέν πολυνομοσχέδιο του Ιανουαρίου. Σε αντίθετη περίπτωση θα προχωρήσουν από τις 17-3-2012 σε άρση της πίστωσης και προς τον ΕΟΠΥΥ.

4. Μετά τις 17-3-2012 για τον ΕΟΠΥΥ και εφόσον έχει ανταποκριθεί στις ανωτέρω υποχρεώσεις του, αφήνουν χρονικό περιθώριο μέχρι τις 31-3-2012 να εξοφλήσει όλα τα υπόλοιπα χρέη του ΟΠΑΔ και του ΟΑΕΕ όπως προκύπτει από το ίδιο πολυνομοσχέδιο. Σε αντίθετη περίπτωση από 1/4/2012 θα προχωρήσουν σε άρση της πίστωσης και προς τον ΕΟΠΥΥ.

5.- Επειδή παρατηρείται συνέχεια το φαινόμενο να δημιουργούνται Ασφαλιστικά Ταμεία με πολλά χρέη προηγούμενων μηνών προς τους φαρμακοποιούς και να εντάσσονται αυτά στον ΕΟΠΥΥ χωρίς να γνωρίζουμε πότε και εάν θα μας δοθούν τα χρέη αυτά, όπως έχει γίνει με τον ΟΠΑΔ και τον ΟΑΕΕ, η Γενική Συνέλευση αποφάσισε το εξής :

- από τούδε και στο εξής σε περίπτωση που ένα ασφαλιστικό ταμείο ενταχθεί στον ΕΟΠΥΥ χωρίς να έχει προηγουμένως εξοφλήσει τα χρέη τους προς τους φαρμακοποιούς, αυτό θα αποτελέσει επίσης αιτία άρσης της πίστωσης προς τον ΕΟΠΥΥ. "



Διαβάστε επίσης

ΛΟΥΚΕΤΟ ΣΤΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ ΠΕΜΠΤΗ - ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

    Στην κορυφή