ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΑΝΑΣΤΟΛΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΕΩΝ ΑΝΑΛΩΣΙΜΟΥ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ


"Επειδή το τελευταίο χρονικό διάστημα υπάρχει συστηματική παραπληροφόρηση σχετικά με την τροφοδοσία των δημόσιων νοσοκομείων με αναλώσιμο και μη υγειονομικό υλικό από τις εταιρίες του Πανελληνίου Συλλόγου Προμηθευτών Ιατρών Ειδων, (ΠΑ.ΣΥ.Π.Ι.Ε.)", ανακοίνωσε σήμερα ο Σύλλογος "ξεκαθαρίζουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τα εξής:

1) Οι εταιρίες – μέλη μας από αρχές Μαρτίου έχουν αναστείλει τις παραδόσεις στα δημόσια νοσοκομεία λόγω οικονομικής αδυναμίας και συνεχίζουν, μέχρι να υλοποιηθούν οι υποσχέσεις και δημόσιες δεσμεύσεις του Υπουργού Υγείας για εξόφληση όλων των υποχρεώσεων των νοσοκομείων για το 2010, καθώς επίσης και η εξόφληση των ληξιπρόθεσμων τιμολογίων του 2011.

2) Πράγματι, στις 19 Απριλίου, μετά από την συνάντηση και τις υποσχέσεις που λάβαμε από τον κ. Πολύζο για την άμεση εξόφληση των τιμολογίων του πρώτου επταμήνου του 2010 και των πρώτων δύο μηνών του 2011 ανακοινώσαμε, στο πλαίσιο των καλών προθέσεών μας και λόγω των ημερών του Πάσχα, ότι θα τροφοδοτούμε τα νοσοκομεία σε μικρές ποσότητες και ΜΟΝΟ με πληρωμή τοις μετρητοίς, για μικρό χρονικό διάστημα. Δυστυχώς, επειδή η εν λόγω θέση μας παρερμηνεύθηκε, σε πρόσφατη Γενική μας Συνέλευση αποφασίσαμε να τροφοδοτούμε μόνο τα νοσοκομεία εκείνα τα οποία είναι συνεπή στις υποχρεώσεις τους σύμφωνα με τα άνω (παρ. 1).

3) Η οποιαδήποτε σύνδεσή μας για δήθεν συντεχνίες είναι ανυπόστατη και δηλώνουμε ότι ο μόνος λόγος για τον οποίο αντιδρούμε είναι, αφενός διότι δεν τηρήθηκαν οι υποσχέσεις της πολιτικής ηγεσίας για εξόφληση των υποχρεώσεων των νοσοκομείων προς τις εταιρίες μας και αφετέρου διότι, σε συνδυασμό με την γενικότερη οικονομική συγκυρία, υπάρχει πραγματική αδυναμία λειτουργίας των εταιριών μας.

4) Σημειώνουμε ότι, παρά την υποχρέωση του δημοσίου να μας εξοφλεί τα τιμολόγια εντός 60 ημερών, έχει ήδη συσσωρευτεί ένα νέο χρέος, λίγους μόνο μήνες μετά την τελευταία δυσμενή ρύθμιση των παλαιών χρεών.

5) Επιτέλους πρέπει να σταματήσει η παραπληροφόρηση, ότι δήθεν αντιδρούμε διότι δεν θέλουμε την εξυγίανση του συστήματος προμηθειών και οι χαρακτηρισμοί περί «ΠΙΡΑΝΧΑΣ». Υπενθυμίζουμε ότι οι εκάστοτε πολιτικές ηγεσίες είναι αυτές που αποφασίζουν για το εκάστοτε νομοθετικό πλαίσιο των προμηθειών και μάλιστα χωρίς ποτέ να λαμβάνουν υπ’ όψιν τους τις θέσεις μας, οι οποίες έχουν προκύψει από την πολυετή εμπειρία μας στον χώρο και φυσικά αυτές επιλέγουν τις διοικήσεις των φορέων, εποπτεύουν και ελέγχουν όλες τις διαδικασίες.

6) Οι εταιρίες – μέλη μας δεν επιθυμούν ούτε προσπαθούν να προκαλέσουν κάποια χαριστική ρύθμιση, απλά ζητούν αυτά που τους οφείλονται εδώ και καιρό. Δυστυχώς όμως το δημόσιο, όχι μόνο δεν είναι συνεπές προς τις εταιρίες μας, αλλά δεν επιδεικνύει ούτε την στοιχειώδη καλή διάθεση στις μεταξύ μας συζητήσεις, μη αποδεχόμενο λογικές και αποτελεσματικές προτάσεις μας (π.χ. συμψηφισμό των οφειλών των νοσοκομείων με την απόδοση των φόρων μας και του ΦΠΑ)

7) Τέλος, αν πραγματικά αληθεύουν τα πρόσφατα δημοσιεύματα που διαβάσαμε στον Τύπο, περί πρόθεσης του Υπουργείου Υγείας να προμηθευτεί υλικά από εταιρίες εκτός Ελλάδας, τότε πραγματικά λυπούμαστε, αφού για άλλη μια φορά αποδεικνύεται ότι η πολιτική ηγεσία, αφενός δεν επιθυμεί να δώσει μια αποτελεσματική και οριστική λύση στα χρόνια προβλήματα της δημόσιας υγείας, αφετέρου αδιαφορεί πλήρως για την επιβίωση των μικρών & μικρομεσαίων εταιριών της Χώρας μας και την απασχόληση."


    Στην κορυφή