ΣΥΝΕΝΩΣΕΙΣ ΚΛΙΝΙΚΩΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ


«Τηρούμε τις δεσμεύσεις μας για την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας, την αναβάθμιση των νοσοκομειακών μονάδων και την συνένωση του ανθρώπινου δυναμικού και των υποδομών, για να διασφαλίσουμε την άνετη και άμεση πρόσβαση των πολιτών στις υπηρεσίες υγείας." δήλωσε σήμερα ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λυκουρέντζος, ανακοινώνοντας τις συνενώσεις κλινικών. Ειδικότερα ανακοίνωσε ότι:

"Ξεκινάμε σήμερα την ενίσχυση του βορειοδυτικού άξονα της Αττικής, συνενώνουμε κλινικές από το 1ο και 7ο Θεραπευτήριο του ΙΚΑ με το Σισμανόγλειο Γενικό Νοσοκομείο, το Γενικό Ογκολογικό Νοσοκομείο Κηφισιάς «Οι Άγιοι Ανάργυροι» και το Κωνσταντοπούλειο Γενικό Νοσοκομείο «Η Αγία Όλγα», το οποίο βρίσκεται στη Νέα Ιωνία, περιοχή των λαϊκών στρωμάτων, για να προσφέρουμε καλύτερες υπηρεσίες στους πολίτες.

Ουδείς απολύεται, ουδείς χάνει τη δουλειά του. Καλούνται το επιστημονικό, ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, καθώς και το διοικητικό, να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους χάριν των πολιτών, εκεί όπου το καθήκον τους ορίζει.

Σε ερώτηση εάν πρόκειται για το πρώτο κύμα συγχωνεύσεων, ο κ. Λυκουρέντζος απάντησε ότι «Είναι πράγματι το πρώτο κύμα και ο νέος χάρτης υγείας θα μελετάται νομό-νομό με μεγάλη προσοχή, με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον», διασαφηνίζοντας ότι «έχουμε χρονοδιάγραμμα να ολοκληρώσουμε τις συνενώσεις των κλινικών, καθώς και των νοσοκομειακών και διοικητικών τμημάτων μέχρι την 31η Δεκεμβρίου του 2012».


    Στην κορυφή