ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΜΕ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ


Ο Μακαριότατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος, κ.κ Ιερώνυμος, δέχθηκε σήμερα τον Υπουργό Υγείας, κ. Ανδρέα Θ. Λυκουρέντζο, στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών.


Ο κ. Υπουργός μετά τη συνάντηση δήλωσε ότι "Συζητήσαμε όλα τα θέματα κοινού ενδιαφέροντος, δηλαδή δράσεις οι οποίες μπορούν να αναπτυχθούν με πρωτοβουλία της Αρχιεπισκοπής και υποστήριξη του Υπουργείου Υγείας. Αλλά και δικές μας δραστηριότητες οι οποίες είναι σε εξέλιξη και μπορούν να έχουν την υποστήριξη της Αρχιεπισκοπής, ώστε να μπορέσουν να συνεχιστούν με επιτυχία.


Στον τομέα των προνοιακών ιδρυμάτων παρά το γεγονός ότι υπάγονται στην αρμοδιότητα του Υπουργείου Εργασίας διαβεβαίωσα τον Αρχιεπίσκοπο ότι οι υποχρεώσεις του ΕΟΠΥΥ προς τα ιδρύματα αυτά θα εκπληρωθούν, βέβαια με πίστωση χρόνου, διότι γνωρίζετε τις δυσκολίες τις οποίες αντιμετωπίζει ο οργανισμός ως προς τη ρευστότητά του.



Σε ερώτηση για το κλίμα της συνάντησης ο κ. Λυκουρέντζος απάντησε ότι «το κλίμα ήταν άριστο. Κάθε φορά που συναντάται κανείς με τον Μακαριότατο, λειτουργεί υπό το κράτος της νηφαλιότητας, της σεμνότητας, της ηρεμίας, αλλά κυρίως της σύνεσης και της σωφροσύνης, αρετές οι οποίες τον διακρίνουν».


    Στην κορυφή