ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΣΑΛΜΑ ΖΗΤΟΥΝ ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΤΟΥ ΕΟΠΥΥ


"Η συμμετοχή στην επίσχεση που πραγματοποιούν οι συνεργαζόμενοι με τον ΕΟΠΥΥ ιατρών, έφτασε την πρώτη μέρα της κινητοποίησης το ποσοστό του 88%. Το ελπιδοφόρο όμως στοιχείο της κινητοποίησης είναι ότι και οι ασφαλισμένοι δείχνουν να κατανοούν τα οξέα προβλήματα του Κλάδου και συμπαρίστανται και αυτοί στους ιατρούς τους." Τα παραπάνω επισημαίνονται σε ανακοίνωση της Ένωσης Γιατρών του ΕΟΠΥΥ που έχουν προχωρήσει απο χθες σε αναστολή της συνεργασίας τους με τον Οργανισμό. Η ανακοίνωση προσθέτει:

"Η κινητοποίηση συνεχίζεται. Η ικανοποίηση των αιτημάτων μας, αλλά και των προβλημάτων που έχουμε επισημάνει πολλές φορές, είναι εκ των ων ουκ άνευ για την βιωσιμότητα του ΕΟΠΥΥ. Σε αυτή μας την προσπάθεια, πολύτιμοι σύμμαχοι μας είναι οι μεγάλοι ιατρικοί σύλλογοι όπως οι Ιατρικοί Σύλλογοι Αθηνών, Θεσσαλονίκης, Πάτρας, Λάρισας και πολλοί άλλοι, οι οποίοι με υψηλό αίσθημα ευθύνης εξέφρασαν αυτή την περίοδο την έντονη ανησυχία τους για την πορεία του μεγαλύτερου Ασφαλιστικού Οργανισμού της Χώρας και στηρίζουν τις κινητοποιήσεις μας.

Θυμίζουμε ότι ζητούμε:

1. Ζητούμε από την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας να πει την αλήθεια στον Ελληνικό Λαό για την πραγματική χρηματοοικονομική κατάσταση του οργανισμού και να καταλογίσει ευθύνες σε όσους τις έχουν για την χρεοκοπία του μεγαλύτερου ασφαλιστικού ταμείου υγείας της χώρας.

2. Δεσμευτικό χρονοδιάγραμμα αποπληρωμής των παλαιών οφειλών ύψους 570 εκ με αντίστοιχες ποινικές ρήτρες, και νομοθετική ρύθμιση ύπαρξης συμψηφισμού με φορολογικές ή ασφαλιστικές υποχρεώσεις των ιατρών.

3. Αποπληρωμή των νέων οφειλών ύψους 230 εκ. μέχρι και τον Ιούνιο και δέσμευση για τήρηση της ισότιμης και δίκαιης αποπληρωμής των παρόχων εντός 45 ημερών, βάση των συμβατικών υποχρεώσεων του ΕΟΠΥΥ.

4. Την άμεση χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ στο 1% του ΑΕΠ και την απευθείας καταβολή των εισφορών υγείας των ασφαλισμένων στον ΕΟΠΥΥ, χωρίς την μεσολάβηση των επιμέρους ταμείων.

5. Παρουσία εκπροσώπου των ιατρών στο ΔΣ του οργανισμού και αντιπροσώπου των συνδικαλιστικών φορέων των εργαζομένων στο διοικητικό του συμβούλιο.

6. Πλήρης αναδιοργάνωση του ΕΟΠΥΥ και επαναδιαπραγμάτευση της σύμβασης και των εργασιακών σχέσεων των ιατρών με υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας.

7. Κάλυψη των ελλειμμάτων από την Κεντρική Κυβέρνηση, με άμεση έναρξη διαχειριστικού ελέγχου για τα αίτια που οδήγησαν τον Οργανισμό σε πτώχευση.

8. Αποχώρηση της αποτυχημένης διοίκησης του ΕΟΠΥΥ

Ζητάμε άμεσα συνάντηση με τον Αναπληρωτή Υπουργό κ. Μ. Σαλμά, για να βρεθούν συνολικές λύσεις, επ’ ωφελεία των ασφαλισμένων και των ιατρών."


    Στην κορυφή