ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ ΙΣΑ - ΔΣΑ - ΤΕΕ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ


Συνάντηση με τον Υπουργό Δικαιοσύνης κο Μιλτιάδη Παπαϊωάννου και το Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου κο Νικόλα Κανελλόπουλο είχε σήμερα το επιστημονικό μέτωπο του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (ΙΣΑ), του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών (ΔΣΑ) και του Τεχνικού Επιμελητήριου Ελλάδος (ΤΕΕ).

Συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στη δέσμευση των χρημάτων των Ασφαλιστικών Ταμείων που συνιστούν τον ΕΤΑΑ από την Τράπεζα της Ελλάδος, καθώς και μία σειρά ζητημάτων που αφορούν στο ΔΣΑ και στο ΤΕΕ.

Ο Πρόεδρος του ΙΣΑ Γιώργος Πατούλης αναφέρθηκε στους γιατρούς που εργάζονται στις φυλακές με αμοιβή μόλις 300 ευρώ και που επιπλέον μένουν απλήρωτοι καθώς και στις άσχημες συνθήκες διαβίωσης των φυλακισμένων που σχετίζονται με την πυκνότητα των ατόμων και τις δυνατότητες παραμονής τους.

Επίσης ο κ. Πατούλης έθιξε την παρέμβαση του ΙΣΑ για τη ρίψη χημικών ουσιών, που χρησιμοποιούνται ως τρόπος καταστολής ειρηνικών διαδηλώσεων με τη σιωπηλή αποδοχή από τον Υπουργό Υγείας, ο οποίος είναι υπεύθυνος για τη διατήρηση της δημόσιας Υγείας.

Τέλος ο Πρόεδρος του ΙΣΑ τόνισε τη διάθεση του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών να συνεισφέρει στην προσπάθεια διευθέτησης όλων των ζητημάτων που αφορούν στη Δημόσια Υγεία καθώς και στις συνθήκες υγιεινής των φυλακισμένων.

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης δεσμεύτηκε για την επίλυση των θεμάτων που αφορούν στους γιατρούς ενώ διαβεβαίωσε στους εκπροσώπους των φορέων ότι η Εισαγγελέα, κα Ράικου έχει επιληφθεί το ζήτημα ρίψης επικίνδυνων χημικών ουσιών σε ανεξέλεγκτες ποσότητες κατά τη διάρκεια διαμαρτυριών.

Στη συνάντηση παρευρέθησαν ο Υπουργός Δικαιοσύνης Μιλτιάδης Παπαϊωάννου και ο Γεν Γραμματέας του Υπουργείου Νικόλας Κανελλόπουλος, ο Πρόεδρος του ΙΣΑ Γιώργος Πατούλης, ο Πρόεδρος του ΔΣΑ Γιάννης Αδαμόπουλος ,ο εκπρόσωπος του ΔΣΑ Θανάσης Κανελλόπουλος, και ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Χρήστος Σπίρτζης.




    Στην κορυφή