ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΙΝΑΠ - ΛΥΚΟΥΡΕΝΤΖΟΥ


Πραγματοποιήθηκε συνάντηση του ΔΣ της ΕΙΝΑΠ με τον υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Λυκουρέντζο. Εκ μέρους της ΕΙΝΑΠ, όπως ανακοίνωσε η Ενωση, "τέθηκαν όλα τα επείγοντα και σημαντικά θέματα που αφορούν τόσο τους νοσοκομειακούς γιατρούς, όσο και τα δημόσια νοσοκομεία και γενικά το ΕΣΥ.

Ο κ. Υπουργός αρνήθηκε ότι η περαιτέρω αποδυνάμωση, και πολύ περισσότερο η κατάργηση του ΕΣΥ, είναι στις προθέσεις της κυβέρνησης. Μάλιστα, διέψευσε πρόσφατα δημοσιεύματα για κατάργηση μέρους του εργαστηριακού τομέα των νοσοκομείων. Δεν δεσμεύτηκε όμως για συγκεκριμένα μέτρα ενίσχυσης των δημόσιων νοσοκομείων σε προσωπικό και υποδομές.

Με παρόμοιο τρόπο, ενώ παραδέχτηκε ότι ο μισθός των νοσοκομειακών γιατρών είναι ιδιαίτερα χαμηλός και οι όποιες περικοπές πρέπει να αφορούν σπατάλες κάθε μορφής και όχι μισθούς, και ότι αυτό προσπαθεί, δεν δεσμεύτηκε συγκεκριμένα για το Ειδικό Ιατρικό Μισθολόγιο.

Ανακοίνωσε ότι είναι πρόθεση του υπουργείου Υγείας οι δεδουλευμένες εφημερίες του 1ου 6μήνου του 2012 να εξοφληθούν στο σύνολό τους.


Το ΔΣ της ΕΙΝΑΠ αποφάσισε:

* Συμμετέχουμε με αγωνιστικό τρόπο στην 24ωρη γενική απεργία της 26ης Σεπτεμβρίου 2012.
* Καλούμε τους συναδέλφους να κλιμακώσουν τις επόμενες ημέρες τον αγώνα με επισχέσεις εργασίας σε όλα τα νοσοκομεία, σύμφωνα με την απόφαση του Γενικού Συμβουλίου της ΟΕΝΓΕ, διεκδικώντας τόσο την εργασιακή και μισθολογική μας αξιοπρέπεια όσο και την αποτροπή της κατάρρευσης της δημόσιας περίθαλψης."


    Στην κορυφή