ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ - ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ''ΜΑΪΜΟΥ'' ΠΡΟΦΥΛΑΚΤΙΚΑ ΣΤΗ ΒΡΕΤΑΝΙΑ


Συναγερμός σε όλη την ευρωπαϊκή αγορά έχει σημάνει από τη στιγμή που οι βρετανικές αρχές έκαναν γνωστό ότι χιλιάδες «μαϊμού» προφυλακτικά που εισάγονται από χώρες της Απω Ανατολής έχουν κατακλύσει τη χώρα το τελευταίο 18-μηνο. Παράλληλα οι αρμόδιες Αρχές κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου στους καταναλωτές, σημειώνοντας ότι τα προφυλακτικά αυτά σπάνε πολύ εύκολα.

Σύμφωνα με τη Daily Mail, οι βρετανικές αρχές έχουν κατασχέσει το τελευταίο διάστημα τεράστιες ποσότητες μαϊμού προφυλακτικών, τα οποία, όπως σημειώνει είναι πανομοιότυπα με τα κανονικά προφυλακτικά, ωστόσο, είναι κατασκευασμένα από υλικά φθηνότερα, πολύ μικρότερης αντοχής, με αποτέλεσμα να σπάνε πολύ εύκολα.

Μάλιστα, οι κατασκευαστές έχουν αντιγράψει με ακρίβεια τα προφυλακτικά που κατασκευάζουν γνωστές εταιρείες, με αποτέλεσμα να είναι εξαιρετικά δύσκολο να καταφέρει κανείς να καταλάβει για το αν πρόκειται για αυθεντικό ή πλατό προϊόν.

Η Αρμόδια βρετανική Αρχή ανακοίνωσε ότι τους τελευταίους δεκαοκτώ μήνες έχουν κατασχεθεί «εκατομμύρια» προφυλακτικά, συνοικιακά καταστήματα, ψιλικατζίδικα και ανοιχτές αγορές, ενώ σημειώνουν πως μόνο τον Αύγουστο κατασχέθηκαν στο αεροδρόμιο του Χίθροου παρτίδες αξίας 1,5 εκατ. λιρών, ενώ ανάλογη υπόθεση είχε απασχολήσει το αεροδρόμιο του Γιορκσάιρ.

Πηγή iefimerida.gr


    Στην κορυφή