ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΑ ΜΕ ΜΗ ΕΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΕΜΦΥΤΕΥΜΑΤΑ ΣΤΗΘΟΥΣ


Περισσότερες από 30.000 Γαλλίδες που τον τελευταίο καιρό προχώρησαν σε εμφυτεύσεις σιλικόνης στο στήθος τους, θα πρέπει να τις αφαιρέσουν άμεσα γιατί κινδυνεύουν από φλεγμονές και καρκίνο του μαστού , σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Liberation .

Η οδηγία αφορά στα εμφυτεύματα της γαλλικής εταιρείας Poly Implant Prothèse (PIP), η οποία έκλεισε πέρυσι όταν αποκαλύφθηκε ότι χρησιμοποιούσε σιλικόνη που δεν προοριζόταν για ιατρική χρήση. «Είναι επείγον όλες οι γυναίκες με εμφυτεύματα της PIP να επισκεφθούν τους χειρουργούς τους για την αφαίρεση των εμφυτευμάτων», είπε στην εφημερίδα Liberation η εκπρόσωπος της γαλλικής κυβέρνησης Βαλερί Πεκρές.

Μέχρι τώρα 8 γυναίκες εκδήλωσαν καρκίνο του μαστού και οι 8 χρησιμοποιούσαν τα συγκεκριμένα εμφυτεύματα. Οι αρχές σε έρευνα που έκαναν, αποκάλυψαν ότι το υλικό ήταν μη εγκεκριμένο και ελαττωματικό. Ο εκπρόσωπος του Γαλλικού Υπουργείου Υγείας, καθηγητής Ζαν Υβ Γκράλ, διευκρίνισε ότι: “ Από τις 8 περιπτώσεις οι 5 ήταν αδενοκαρκινώματα, ένα λέμφωμα των αμυγδαλών, ένα σπάνιο λέμφωμα μαστού, από το οποίο η γυναίκα πέθανε, και μια περίπτωση λευχαιμίας.”

Η εκπρόσωπος της κυβέρνησης, Βαλερί Πεκρές, έκανε αγωνιώδη έκκληση σε όσες γυναίκες έχουν βάλει εμφυτεύματα PIP να επισκεφτούν αμέσως τους γιατρούς τους, αναφέροντας ότι “πρόκειται για μια επείγουσα υγειονομική κατάσταση και γι αυτό το κόστος της επέμβασης θα επιβαρύνει τις υπηρεσίες υγειονομικής ασφάλισης”.

Ήδη 2.000 γυναίκες έχουν προσφύγει στα δικαστήρια κατά της εταιρίας των εμφυτευμάτων σιλικόνης και η Γαλλική δικαιοσύνη έχει ξεκινήσει έρευνα για “ ανθρωποκτονία και σωματικές βλάβες από αμέλεια” κατά της συγκεκριμένης εταιρίας

Πηγή Real.gr


    Στην κορυφή